Slovenija
19 ogledov

Elektro Maribor dviguje cene

(Foto: arhiv Žurnal24) Žurnal24 main
Elektro Maribor za junij napoveduje dvig cen električne energije.

V Elektru Maribor bodo z junijem cene električne energije dvignili za šest odstotkov. Po dveh letih nespremenjenih cen morajo, kot pravijo sami, slediti rasti cen elektrike na veleprodajnem trgu, te pa so od zadnje spremembe zrasle za več kot 12 odstotkov.

Junija bodo odjemalcem ponudili brezplačno svetovanje o učinkoviti rabi električne energije po vseh območnih enotah od Murske Sobote, Gornje Radgone, Ptuja, Slovenske Bistrice do Maribora z okolico in tako prispevali k večji ozaveščenosti pri rabi energije. Lani so sicer ustvarili skoraj 1,2 milijona evrov čistega dobička.

Podjetje je avgusta lani okoli tri milijone evrov namenilo za vračilo gospodinjskim odjemalcem zaradi razlike v ceni obračunane električne energije, ki je nastala s podražitvijo januarja 2008. Urad za varstvo konkurence je ugotovil, da so pri tem elektrodistributerji delovali usklajeno, njegove ugotovitve pa je junija 2009 potrdilo tudi vrhovno sodišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.