Slovenija
13 ogledov

Februar je udaril po hrani

Od danes so dražji mleko in mlečni izdelki, olje in jajca. Dražje bo tudi meso, Žurnal24 main
Februar se je za potrošnike začel s podražitvami hrane. Nekateri izdelki dražji celo za deset odstotkov.

Mleko in mlečni izdelki so od danes v povprečju dražji za 3,5 odstotka, kolikor so svoje izdelke podražile tudi Ljubljanske mlekarne. Po posameznih blagovnih znamkah so sicer mlečni izdelki dražji tudi za šest odstotkov. Proizvajalci za višje cene ne krivijo same surovine, temveč višje cene energentov in embalaže, ki bi se v prihodnje lahko še zviševala.

V Tovarni olja Gea so potrdili, da so z današnjim dnem v povprečju za deset odstotkov dražja rafinirana jedilna olja. Bučno olje so podražili že sredi januarja, in sicer za osem odstotkov. Izgovarjajo se na rast cen surovin in višjih cen embalažnih materialov, prevoza in energentov.

 

Podražitvam niso ušla niti jajca. Jata Emona jih je podražila za pet odstotkov, razlog tiči v dražji krmi, saj se je v zadnjih treh tednih trikrat podražila.

 

Napovedujejo se tudi podražitve mesa in mesnih izdelkov, in sicer za do deset odstotkov, medtem ko so od začetka leta nekateri proizvajalci kruh že podražili za do 12 odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.