Slovenija
79 ogledov

Fickova peta podžupanja

Ob peti podžupanji Tjaši Ficko ostajajo podžupani iz prejšnjega mandata: Jadrank Žurnal24 main
Potrjeni skoraj vsi odbori in komisije, Jazbinška v nobenem.
Stari mandat
Statistika. V prejšnjem sklicu je mestni svet sprejel 1.120 sklepov, osem jih ni sprejel, trije pa so bili umaknjeni. Vloženih je bilo 315 amandmajev.

Nekdanja tiskovna predstavnica Zorana Jankovića še iz časa predsedovanju upravi Mercatorja Tjaša Ficko bo v tem mandatu opravljala delo podžupanje. “To podžupansko mesto ni bilo narejeno za dotično osebo, ampak za Ljubljano, in nato se je iskala kadrovska rešitev,” je po razkritju dejal ljubljanski župan Janković. Vse od oktobrskih volitev se je namreč ugibalo, ali bo Fickova glede na izvolitev v mestni svet zasedla peto podžupansko mesto, saj dela v mestni upravi kot mestna svetnica zaradi nezdružljivosti funkcij ne sme več opravljati. Kot podžupanja bo skrbela za korporativno komuniciranje in prenos dobrih praks iz Evrope. “Okrepiti želimo identiteto in ugled Ljubljane. Ob obiskih delegacij slišimo, da je Ljubljana skrit dragulj, mi pa bi radi, da ne bi bil več tako skrit. Učiti pa se želimo tudi od drugih mest,” je pojasnila Fickova.

V poglavjih, kjer se na Mercerjevi lestvici meri kakovost življenja, smo v praksi boljši od uvrstitve.
Zoran Janković

Jazbinšek izpadel
Mestni svetniki so na seji potrdili člane 13 odborov in pet komisij, o sestavi komisije za poimenovanje naselij in ulic pa bodo še odločali. Glasovanje o kadrovskih zadevah se je začelo s procesnim predlogom župana, naj se o amandmajih Mihe Jazbinška, svetnika Zelenih Slovenije, ne glasuje, ki so ga svetniki podprli. Jazbinšek je amandmaje vložil, saj bi morala po njegovem mnenju svetniška skupina Zelenih Slovenije v odborih in komisijah dobiti šest mest, dobila pa je le tri. Sam ni dobil nobenega od njih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.