Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Film Michaela Moora, ki ga je snemal v Sloveniji, požel ovacije

Michael Moore Profimedias
Dokumentarec znanega ameriškega filmarja Michaela Moora, ki ga je snemal tudi v Sloveniji, je požel ogromno zanimanje že ob objavi prvega napovednika na spletu. Včerajšnja primera pa je požela ovacije.

Dokumentarec Where to Invade Next, ki ga je ameriški filmar Michael Moore snemal tudi v Sloveniji, je bil včeraj premierno predvajan na kanadskem filmskem festivalu v Torontu. Ob koncu je požel stoječe ovacije.

Film, ki ga je Moore snemal v več državah po svetu, ne govori o ameriških invazijah, ampak osvetljuje predvsem dobre prakse drugih držav, ki bi jih po njegovem potrebovali tudi v Združenih državah Amerike. Kot uspešnega je izpostavil tudi slovenski brezplačni visokošolski izobraževalni sistem, na Finskem naj bi imeli najboljše šole, v Italiji pa je pohvalil delavsko organiziranost in njihov tradicionalni avgustovski dopust.

Moore je izjave o slovenskem izobraževalnem sistemu snemal aprila. A takrat še ni želel razkriti, o čem naj bi dokumentarec govoril, razkril je le, da je v Slovenijo prišel, da od nas vzame nekaj, kar Američani potrebujejo. Pri tem pa še navrgel: "V ZDA študenti zaključijo izobraževanje z dolgom v višini 20.000, 30.000 ali celo 100.000 dolarjev," je dejal ter se vprašal: "Zakaj bi 22-letnike poslali v svet s takšnimi dolgovi? Menim, da to ni najboljša ideja."

Po koncu premiere je Moore občinstvu med ploskanjem delil obrazce za vpis na slovenske univerze in v Nemčiji izdelane svinčnike, je poročal ABC News.

Na spletu je že napovednik dokumentarca požel val zanimanja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.