Slovenija
1446 ogledov

Fortenova z novo upravo, v njej tudi Slovencem znano ime

Mercator Mercator
Borut Petek po novem član uprave skupine Fortenova, ki je lastnica Mercatorja.

Skladno s sklepom skupščine in strategijo nadaljnjega razvoja družbe prihaja do sprememb v ključnem organu upravljanja skupine Fortenova, so sporočili iz družbe.

Zmanjšali so število članov uprave, namesto devet jih bo po novem od pet do sedem. Mesto predsednika uprave prevzema dosedanji član upravnega odbora Pavao Vujnovac, njegovega namestnika pa Josip Jurčević. Poleg Jurčevića je bil za novega člana upravnega odbora imenovan še Borut Petek, nekdanji tajnik in sekretar v vladah Janeza Janše.

Takole so v Fortenovi opisali nova člana uprave.

"Jurčević je končal podiplomski strokovni študij na Ekonomski fakulteti v Zagrebu, kjer obiskuje tudi doktorski program Ekonomija in globalna varnost. Po skoraj 14 letih dela v Varnostno-obveščevalni agenciji, kjer je pridobil bogate izkušnje s sistemsko organizacijo in strateškim razmišljanjem, se je preselil v zasebni sektor. Ustanovil in vodil je vrsto uspešnih podjetij na Hrvaškem in v tujini, vključno z razvojem in izvajanjem pomembnih naložbenih poslov v nepremičnine."

"Borut Petek je ustanovitelj in izvršni direktor Boston Advisors CEE. Kot magister znanosti s področja strateškega managementa se je izobraževal na prestižnih ustanovah, kot so Harvard, MIT in Oxford. Osem let je bil gostujoči strokovnjak na Oddelku za vladne in državne zadeve na Univerzi Harvard - Cambridge. Je član Globalnega sveta za korporativne zadeve na Univerzi v Oxfordu v Veliki Britaniji."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • mirror 14:21 28.avgust 2024.

    Na levi ni nobenega sposobnega človeka za novo upravo Fortenove, je pa moral nastopiti kandidat z desne..

  • Plavi-mil 13:34 28.avgust 2024.

    Hudo, to pa je udarec za komuniste in svobodne SS-esovce.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 13:01 28.avgust 2024.

    SDS si pripravlja nov vir za lopovščino sedaj, ko jih bodo odrezali v zdravstvu...