Slovenija
15 ogledov

Garaža mimo podpisov

Če bo Mihael Jarc vendarle zbral dovolj podpisov proti gradnji garažne hiše pod Žurnal24 main
Garaža pod 
tržnico. Ta teden vloga za gradbeno dovoljenje, čeprav zbiranje podpisov za referendum še teče.

Mestna občina Ljubljana (MOL) bo ta teden na Upravno enoto (UE) Ljubljana, izpostava Center, oddala vlogo za gradbeno dovoljenje za garažno hišo pod glavno tržnico, vključno z vso potrebno projektno dokumentacijo, so povedali v službi za razvojne projekte in investicije MOL. Kdaj približno naj bi garažo začeli graditi, sicer še ni konkretneje predvideno, saj mora najprej novi mestni svet sprejeti akt o javno-zasebnem partnerstvu, šele potem bo MOL lahko objavila razpis za izbor zasebnega partnerja. 

Spomnimo: garaža je bila eden od projektov župana Zorana Jankovića pred volitvami leta 2006 – po takratnih načrtih naj bi bila zgrajena že leta 2008. 

Šele 2.200 podpisov
Do 9. novembra bo pod vodstvom nekdanjega svetnika Mihaela Jarca še potekalo zbiranje podpisov za razpis referenduma proti gradnji garažne hiše – natančneje proti odloku o obvezni razlagi odloka za gradnjo garaže in prizidka k Mahrovi hiši. Od začetka zbiranja (6. oktobra) so jih zbrali šele okoli 2.200, potrebujejo pa jih 11.212. “Slabo kaže,” pravi Jarc, “lahko pa se ta teden še kaj zgodi.” Ljudje se po njegovi oceni bojijo dati podpis, poleg tega pa je overovljanje zamudno. 

“Nasilje nad pravom”
Jarc je sicer prepričan, da na UE še ni končan prvi postopek za gradbeno dovoljenje, za katerega je MOL dala vlogo že spomladi, potem pa jo je morala dopolniti. Po njegovih informacijah naj bi na UE čakali na rezultate zbiranja podpisov. “Ne moreta o istem projektu teči dva postopka, to je nasilje nad pravom,” še pravi Jarc. Na UE nam tega žal še ni uspelo preveriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.