Slovenija
27 ogledov

Gašpar Mišič dobil prvo plačo

Slovenija 13.10.13, Gaspar Gaspar Misic je dobil svojo prvo placo, Luka Koper, n Suzana Kos
Pogodba. Čeprav je še ni podpisal, dobil denar.

Kriminalisti so nedavno prejeli anonimno prijavo o nepravilnostih, ki naj bi se dogajale v koprskem nogometnem klubu. "Vsebino še proučujemo in na podlagi ugotovitev bomo odločili, ali iz nje izhajajo razlogi za sum uradno pregonljivega kaznivega dejanja," razkrivajo.

Klub z blokiranimi računi

Po podatkih baze Gvin je imel klub FC Luka Koper v zadnjem letu kar 267 dni blokirane račune, ima pa tudi neporavnane davčne obveznosti. Ko je pred štirimi dnevi prvi mož Luke Koper podpisal petletno sponzorsko pogodbo, na podlagi katere bo klub dobil 2,5 milijona evrov, je dejal: "Ponosen sem, da sem jo podpisal, čeprav je to zadnje dejanje na čelu Luke."

Direktor še brez pogodbe

Gašpar Gašpar Mišič, ki pogodbe o zaposlitvi še vedno nima, čeprav je vodenje Luke prevzel že 6. septembra, je sicer v petek dobil svojo prvo luško plačo oziroma njeno akontacijo. "Dobil sem okoli 4.600 evrov; upam, da bom pogodbo o zaposlitvi ter s tem zdravstveno in pokojninsko zavarovanje dobil po sredini konstitutivni seji nadzornega sveta," pravi.

Dogovor na štiri oči

Glede domnevnih nepravilnosti v nogometnem klubu – o njih so se na spletu razpisali po podpisu pogodbe o sponzorstvu – napoveduje, da bo, če bodo potrjene, pogodba prekinjena. Nogometni klub je sicer močno zadolžen; med drugim mora poplačati 700 tisoč evrov Milanu Mandariču, 300 tisočakov pa Anteju Gubercu. Njegovo podjetje Grafist je hkrati posojilodajalec in sponzor kluba. Guberca so že dvakrat pozvali, naj podpiše sponzorsko pogodbo; prav tako ne obstaja niti pisni dogovor o načinu poplačila dolgov kluba do njega. Oboje bi zagotovilo transparentno prelivanje denarja.

Komentarjev 8
  • suzana.kos 14:57 14.oktober 2013.

    se bojim, da tiči iz njegovega gnezda ne razumejo ne tega, da Luka ni njihove in tudi ne tega, da ni njihov Koper... žal.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 13:34 14.oktober 2013.

    Kaj tale usrane ne razume,Luka je Slovenska in ne Popovičeva.

  • vico 12:56 14.oktober 2013.

    eh ta fc koper je kr neki...umetno ga drzat pokonc