Slovenija
17 ogledov

Gašpar Mišič na dveh stolčkih

Gašpar Gašpar Mišič Nataša Čepar
Poslanski funkciji se še ni odrekel.

Poslanec Pozitivne Slovenije Gašpar Gašpar Mišič, ki ga je nadzorni svet imenoval za predsednika uprave Luke Koper, se poslanski funkciji še ni odrekel. Kot poroča Večer, so v poslanski skupini PS njegov odstop pričakovali včeraj zjutraj, a si je Gašpar Mišič vzel še nekaj časa za razmislek.

Z odločitvijo naj bi po poročanju časnika okleval, ker bi funkcijo poslanca rad nadaljeval v primeru, da ga vlada Alenke Bratušek z novega položaja spodnese. V današnji izjavi za STA je dejal, da je odločen, da nadaljuje svojo kariero v Luki Koper in ne razmišlja, da bi se vrnil v poslanske klopi. Se bo pa danes ali v sredo sestal z vodjo poslanske skupine Pozitivne Slovenije Janijem Möderndorferjem in po pogovoru z njim sprejel svojo odločitev.

Pravni strokovnjaki so si sicer neenotni, ali Mišiču z imenovanjem na čelo koprske luke avtomatično preneha tudi poslanska funkcija. Po navedbah časnika naj bi Mišič razmišljal tudi o tem, da za čas, dokler zadeve ne bodo jasne, ohrani poslanski mandat, vodenje Luke Koper pa opravlja pro bono, se pravi brezplačno.

Pravnik Rajko Pirnat je za Večer to idejo že izpodbil. Kot je dejal, je mesto predsednika uprave Luke Koper poklicna funkcija, ki jo mora oseba opravljati polni delovni čas. Tako s poslansko funkcijo ni združljiva.

Komentarjev 9
  • Veteran 20:56 03.september 2013.

    Najbol smešen je izpadel Popović z njegovimi izjavami. Ko bo rešil vse ovadbe naj govori naprej, saj ravno on največ pričakuje iz Luke Koper. Popović je veliko pobral iz Luke, ko jo je vodil Časar, vandar obtožili so samo Časarja. ...prikaži več ki ga je razen Popoviča žrtvovala tudi lastna stranka SDS in to je pa druga žalostna in predvsem svinjska zgodba.

  • mph 15:21 03.september 2013.

    Ne vem zakaj bi se moral, ko pa ga še vedno politično rušijo in jim morda celo uspe,

  • dd 13:58 03.september 2013.

    Jaz predlagam Mišiču naj gre za župnika. Edino tam mu bodo ljudje še slepo verjeli in hodili za njim. :)