Slovenija
26 ogledov

Globe do 10 tisoč evrov

Sveče in cvetje Dejan Mijović
Več kršitev pri prodaji nagrobnih sveč.

Inšpektorat za kmetijstvo in okolje je v okviru nadzora nad prodajo nagrobnih sveč ugotovil, da več proizvajalcev ni bilo vpisanih v evidenco proizvajalcev in da niso pristopili k nobenemu od skupnih načrtov ravnanja z odpadnimi nagrobnimi svečami.

Nadzorniki so ugotovili, da na 13 prodajnih mestih za štiri proizvajalce sveč še niso znani podatki, na devetih prodajnih mestih pa so ugotovili, da šest proizvajalcev nagrobnih sveč ni vpisanih v evidenco proizvajalcev in niso pristopili k nobenemu od skupnih načrtov ravnanja z odpadnimi nagrobnimi svečami. Pri njih bodo v nadaljevanju opravljeni inšpekcijski pregledi.

Nadzorniki so na terenu ugotavljali tudi, ali trgovci sveč izdajajo račune. Pri tem pa na nadzorovanih lokacijah niso ugotovili kršitev.

Globe do 10 tisoč evrov

Uredba določa, da se z globo od 3500 evrov do 10.000 evrov za prekršek kaznuje proizvajalec, pridobitelj ali uvoznik nagrobnih sveč, ki je pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, če ni vpisan v evidenco proizvajalcev, pridobiteljev in uvoznikov nagrobnih sveč in če daje nagrobne sveče v promet, ne da bi na svoje stroške zagotovil zbiranje odpadnih nagrobnih sveč ter za zbrane odpadne nagrobne sveče na svoje stroške zagotovil predelavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.