Slovenija
535 ogledov

Gneča na cestah, že dopoldne devetkilometrska kolona

zastoj, gneča, avto Profimedia
Na avtocestnem omrežju in na cestah okoli turističnih središč lahko pričakujemo zastoje.

Zastoj je že zgodaj nastal pred tradicionalnim ozkim grlom, predorom Karavanke v smeri Avstrije. Ob 9.55 je bil zastoj dolg devet kilometrov, uro in pol kasneje pa že enajst kilometrov. Izvoz Jesenice vzhod je dovoljen samo za lokalni promet. Za Kranjsko Goro prometnoinformacijski center priporoča uporabo izvoza Lesce. Občasno zapirajo predor Karavanke proti Sloveniji. 

Na cesti Tržič-Ljubelj je zastoj pred prehodom Ljubelj proti Avstriji. Zastoji so na cestah na območju Bleda. 

Medtem ko je bila kolona na avtocesti pred mejnim prehodom Šentilj ob 9.55 dolga dvakilometra, je v uro in pol narasla še za dva. Zastoji so tudi na cesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji.

Zastoji so ob 11.25 tudi na ljubljanski zahodni obvoznici od Kosez mimo Kozarij in na ljubljanski obvoznici od Viča mimo Kozarij. 

Do zastojev medtem ob vračanju turistov iz hrvaške Istre prihaja na cestah Lucija-Izola, Dragonja-Koper in pred prehodom Sočerga proti Sloveniji..

V soboto več kot desetkilometrski zastoji

V soboto je na avtocestah prihajalo do zastojev, predvsem na predelih, kjer se promet običajno zgošča in na območjih gradbišč.

Ob okrepljenih prometnih tokovih turistov, ki se vračajo domov, sta v popoldanskih urah zastoja pred Karavankami in pri Šentilju presegala 10 kilometrov. Temu je dodatno botroval tudi nadzor avstrijske policije pri vstopanju v državo.

Danes medtem pri bolj gladkem poteku prometa pomaga vsaj omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone. Ta je v veljavi do 22. ure.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 10:05 18.avgust 2024.

    Selitev narodov za 10 dni počitnic..???