Slovenija
12410 ogledov

Golob zadovoljen, nagradili bodo zaposlene

Robert Golob Profimedia
Golob po srečanju s predstavniki bolnišnic izpostavil pomembnost povečanja produktivnosti v zdravstvu.

Premier Robert Golob se je udeležil delovnega srečanja ministrstva za zdravje o obremenjenosti zdravnikov. Verjame, da so ukrepi za povečanje produktivnosti v zdravstvenem sektorju ključ do uspeha, je dejal ob robu srečanja v izjavi za medije. Dodal je, da je vlada za ukrepe, ki bodo nagradili zaposlene, ki delajo več, že zagotovila sredstva.     

Predstavniki splošnih bolnišnic Novo mesto, Slovenj Gradec in Nova Gorica ter Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so predsedniku vlade Golobu predstavili primere dobrih praks merjenja obremenitev zdravnikov. "Moram reči, da sem bil zelo dobre volje, ko sem videl, koliko truda je vloženo v ukrepe za povečanje produktivnosti v zdravstvenem sektorju. Verjamem, da je ravno to ključ do uspeha za naprej," je dejal Golob.

Zatrdil je, da se "tudi v času stavke kaže, da je bilo število storitev povečano v primerjavi z lanskim letom ravno zaradi ukrepov, ki so bili tudi danes predstavljeni". Dejal je, da si želijo s temi ukrepi nadaljevati in da je vlada za to že zagotovila sredstva.

Golob ni opredelil, za katere ukrepe in koliko sredstev gre. Hkrati je dejal, da bodo z ukrepi lahko nagradili zaposlene v zdravstvu, ki delajo več, za razliko "od mogoče tistih, ki se danes bolj ukvarjajo z drugimi stvarmi".

Po delovnem srečanju je predvidena izjava za medije ministrice za zdravje Valentine Prevolnik Rupel.

Predsednik vlade Golob pogajanj z zdravniškim sindikatom Fides v izjavi ni komentiral. Stavka sindikata sicer traja od 15. januarja.

Komentarjev 44
 • lojs 13:19 15.maj 2024.

  danes se to prodaja in enim se bo zopet ta primosrki robi s svojo grdo babo prikazoval, jutri pa ... vse že pozabili

 • sam1 09:41 15.maj 2024.

  A jih bo javno pohvalil ali kako že ??????

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 09:06 15.maj 2024.

  Spet obljube brez realne osnove.