Slovenija
29 ogledov

Golobič s tožbo nad Meha

Žurnal24 main
Gregor Golobič toži nekdanjega velenjskega župana zaradi žaljive obdolžitve. Meh nad tožbo ni presenečen.

Predsednik stranke Zares Gregor Golobič je na ljubljansko okrožno sodišče vložil zasebno tožbo zoper Srečka Meha zaradi storitve kaznivega dejanja žaljive obdolžitve, so sporočili iz Zaresa. Zastopa ga odvetnik Miha Kozinc.

"To je moral narediti," je v odzivu na tožbo za STA pojasnil Meh in dodal, da je vložena tožba za Golobiča "mogoče ena slamica, po kateri se vleče iz njegove nekredibilnosti". Tožba je po njegovi oceni poskus, da "si kupi malo verodostojnosti, saj ve, da njegov mandat ne bo dolg".

"Golobič je nekredibilen človek," je ocenil za agencijo in dodal, da bi moral odstopiti s položaja ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo. "To, kar se zdaj dogaja okoli Teša 6, je škodljivo za Slovenijo in tudi za Šaleško dolino."

Obtožbe
Velenjski podžupan Srečko Meh in nekdanji direktor Teša Uroš Rotnik sta v minulih dneh večkrat zatrdila, da naj bi družba Ultra neuspešno poskušala priti v posel Teš 6, kar naj bi bil tudi razlog za zamenjavo Rotnika.

Golobič je namige, da naj bi direktorja Teša zamenjali, ker Ultra ni dobila posla v podjetju, zavrnil kot neresnične, direktor Ultre Gregor Breznik pa je zanikal kakršnekoli posle z energetskim podjetjem. Golobič je prepričan, da so s "politikantskimi in arogantnimi izjavami poskušali prikriti dejstvo, da je projekt Teš 6 voden slabo in netransparentno".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.