Slovenija
14 ogledov

Golobič ve, vlada ne

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Neznanka. Podjetja, ki poslujejo z vlado prek družinskih članov ministrov, neznana.

  Seznam, katera podjetja, ki so v lasti družinskih članov vladnih članov, so opravljala dela za vlado, ministrstva ali podjetja v državni lasti, ne obstaja. Tako so v odgovoru zapisali na Uradu Vlade RS za komuniciranje (Ukom) – za seznam smo jih prosili, potem ko je minister za visoko šolstvo Gregor Golobič prejšnji teden izjavil, da – kot so poročali na Delu – podjetja, povezana s številnimi ministri, nemoteno poslujejo z vlado.

Na visokošolskem ministrstvu pa so nam pojasnili: "Poanta ministra je bila, da je ravno iz razlogov, po katerih sprašujete, predlagal, da se vsebina tega pisma obravnava na vladi. Večkrat je že poudaril, da vsebina tega pisma zanj sploh ni problematična z vidika dejstva, da podjetju, v katerem ima desetodstotni delež, in z njim povezanim podjetjem v tem mandatu ni bil odobren niti evro državne pomoči, prav tako ni pridobilo nobenega posla."

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.