Slovenija
22 ogledov

Gorenak bi se s policisti dogovarjal tudi doma

Vinko Gorenak Benjamin Kovač
Minister Gorenak je policiste povabil, naj ga v iskanju dogovora o policijskih plačah v prihodnjih prazničnih dneh obiščejo doma. Po njegovem dogovor mogoč.

Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak pravi, da je še možnost sporazumnega dogovora s predstavniki policijskih sindikatov. "Čez praznike bom ostal doma, če bo treba. Izvolite me poklicati," je minister dejal v dialogu z Mitjo Gregorcem iz Policijskega sindikata Slovenije na soočenju na POP TV.

Gorenak je poudaril pomembnost varčevanja, v nadaljevanju pa pojasnil, da je nameraval pogodbo s policijskima sindikatoma sicer sprva prekiniti septembra, ko bi se pogodba iztekla. Ko pa je videl, kaj vse dopušča, se je odločil za takojšnjo prekinitev. "Takšno razkošje sem dolžan prekiniti," je dejal. "Dovolil pa bom klasično sindikalno delo," je pojasnil.

Gregorc je opozoril, da pogodba pravno-formalno ni odpovedana, saj jo je prekinila le ena stran. "Sprožili bomo ustrezne postopke na sodišču," je napovedal.

Predsednica parlamentarnega odbora za notranjo politiko Maša Kociper (Pozitivna Slovenija) pa je opozorila, da je vprašljivo to, da je bila pogodba odpovedana med stavko. "Vprašljiva sta trenutek in način," je dejala.

Gregorc poudarja, da policisti v času stavke v vsem ravnajo tako, kot določa zakonodaja o stavki. Opozoril je, da ne stavkajo za višje plače, temveč da ohranijo "tisto majhno plačo, ki jo imamo". "Vztrajali bomo do konca," je dejal.

Minister Gorenak je generalnemu direktorju policije Janku Goršku 23. aprila naročil, naj enostransko prekine pogodbe sindikatoma policistov. Kot vzrok za to je navedel razkošje teh pogodb, ne pa aktualno stavko in referendum.

Komentarjev 1
  • privat 08:27 29.april 2012.

    kako ohraniti minimalne plače??? Ja prvo jih morate dobivati!! Sindikati pa so že naredili take tohtonske premike v gospodarstvu in danes se sprašujem ali sindikati sploh opravljajo "kaj od svojega dela"??? Po mojem mnenju ga ne opravljajo ,saj danes predstavljajo ...prikaži večo in so bogati miljardeji in posledično zakaj bi "če so sami delničarji,delodejalci" dajali večji kos njihovega bogatstva drugim?? Čeprav nikoli v zgodovini slovenstva ali države niso bili bogatejši...Slovenija je pač izbrala smernice čistega izkoriščanja! Pa vržimo vse v isti koš od kučaniča ,jankovčiča,janšiča...ker enostavno vsi skupaj imajo iste smernice