Slovenija
4605 ogledov

Gori šola v Tržiču: Učence in učitelje evakuirali

Požar šola Tržič Občina Tržič
Zagorela je streha osnovne šole Bistrica.

Obsežen požar, ki je popoldne izbruhnil na ostrešju osnovne šole v Bistrici pri Tržiču, je gasilcem uspelo omejiti, je za STA potrdil poveljnik Štaba Civilne zaščite za Gorenjsko Klemen Šmid. Kot je pojasnil, je požar zajel 400 kvadratnih metrov. Gašenje pa je oteževala sončna elektrarna, so pred tem sporočili iz regijskega centra za obveščanje.

Po izbruhu požara so iz stavbe evakuirali vse osebe, po podatkih policije pa med njimi ni bil nihče poškodovan. Po navedbah Radia Slovenija je bilo v prostorih osnovne šole 40 učencev in štirje zaposleni, ki so se pravočasno in varno umaknili iz stavbe.

Poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Tržič Peter Rotar je za omenjeni radio povedal, da poteka odstranjevanje pogorelih panelov, ogenj pa se je razširil tudi v dele podstrešja, kjer je izolacija. Dodal je še, da se je en gasilec nadihal dima, a je izven življenjske nevarnosti.

Po podatkih regijskega centra za obveščanje Kranj v gašenju sodeluje 140 gasilcev s 30 vozili. Vse občane v okolici požara pa so pozvali, da zapirajo okna in vrata in ne ovirajo intervencijskih služb.

Noro gori, streha bo šla.

Posted by Roman Zagmajster on Wednesday 5 June 2024

 

Komentarjev 7
  • Enzgg4 22:37 05.junij 2024.

    Odmevi na tvs: "neuradno je zagorelo na sončni elektrarni."

  • Ender3 19:59 05.junij 2024.

    Včeraj je gorelo v DZ. So what. bi rekel Borči

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 17:57 05.junij 2024.

    Trenutno sončni paneli dajejo največ energije....