Slovenija
19 ogledov

Grad kmalu razrešen

Grad namerava kmalu poslati zahtevo za svojo predčasno razrešitev. Žurnal24 main
Ustavni sodnik Franc Grad predsedniku ustavnega sodišča ni predložil zahteve za predčasno razrešitev s funkcije.
"Glede na to, da Grad govoric o svoji nameri, da predloži zahtevo za predčasno razrešitev, ne komentira, se do govoric v imenu ustavnega sodišča tudi ne morem opredeljevati," je povedala generalna sekretarka US Jadranka Sovdat. Če bi Grad zahteval svojo razrešitev, mora zahtevo poslati predsedniku ustavnega sodišča, ki o tem obvesti predsednika republike, ta pa državnemu zboru predlaga njegovo razrešitev. Doslej so bile štiri predčasne razrešitve; od tega je v dveh primerih poteklo kar nekaj časa, preden je razrešenega sodnika zamenjal novi ustavni sodnik, je zapisala Sovdatova.

Kot je poročal Radio Slovenija, naj bi Grad po neuradnih, a zanesljivih informacijah predsedniku ustavnega sodišča Jožetu Tratniku kmalu poslal zahtevo za predčasno razrešitev s funkcije. Informacije na ustavnem sodišču niso ne potrdili ne zanikali, izjav pa ne daje niti Grad, je poročal radio.

Za ustavnega sodnika ga je 12. januarja letos predlagal predsednik republike Janez Drnovšek. Tedanjega profesorja na ljubljanski pravni fakulteti Grada je na tajnem glasovanju v državnem zboru drugega februarja podprlo 71 poslank in poslancev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.