Slovenija
10 ogledov

Gradbinec CPL februarja v tuje roke

CPL je leta 2006 z MOL sklenilo 20-letno koncesijo za zimsko in letno vzdrževanj Žurnal24 main
Prodaja. Postopki tečejo in bodo v kratkem končani, pravi član poslovodstva CPL Stanko Petrič.

Prodaja cestnega podjetja Ljubljana (CPL) bo končana do konca meseca, pravi namestnik predsednika upravnega odbora CPL Stanko Petrič. Kolikšen delež CPL namerava kupiti novi lastnik? Kupec se pogovarja z vsemi lastniki CPL, odgovarja Petrič. Več kot 90-odstotna lastnica CPL je družba pooblaščenka, med lastniki pa so po podatkih iz baze GViN tudi nekatera druga cestna podjetja in vrsta fizičnih oseb.

Verjetni novi lastnik je tuje podjetje, v katerem ni slovenskega kapitala, zatrjuje Petrič in zanika ugibanja, da je končni kupec CPL slovenskega izvora. Kupec tudi ni gradbinec, dodaja.

Odmeven prevzem

CPL so lani nekaj dni omenjali kot morebitnega partnerja SCT, ki bi dokapitaliziral in lastniško vstopil v propadlo Zidarjevo podjetje. V CPL se za vstop niso odločili.

Pred leti pa je bil precej odmeven prevzem KPL, nekoč Komunalnega podjetja Ljubljana, ki ga je opravil CPL. Stanko Petrič je prokurist KPL, CPL pa njegov edini lastnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.