Slovenija
43 ogledov

Gradbinec na Lisci peče potice

Pet let bo Franc Krašovec skrbel za Tončkov dom; če bodo sevniški planinci z nji Žurnal24 main
Tončkov dom. Franc Krašovec, novi oskrbni, bo združil smisel za gradnjo in veselje do peke.

Prvega aprila je Radečan Franc Krašovec prevzel v upravljanje Tončkov dom na Lisci. "Gre za dolgoročni najem – za pet plus deset let," pojasnjuje Krašovec, ki si je do zdaj kruh služil z zaključnimi deli v gradbeništvu.

To znanje mu bo prišlo prav, saj je treba v slabo vzdrževanem domu, v katerega bo vlagal 75 odstotkov najemnine, marsikaj postoriti. Krašovec, ki je bil na razpisu izbran med sedmimi kandidati, računa, da bo med tednom, ko bo obiskovalcev manj, vsa glavna dela na objektu opravil sam, ob koncu tedna pa mu bo pomagala družina. "Delo v gostinstvu me je vedno veselilo, pomagal sem prijateljem pri strežbi," pripoveduje oskrbnik, ki tudi sam rad poprime za kuhalnico.

Do 15. aprila kuhinja na Lisci zaradi obnove ne obratuje, a obiskovalci so v znak dobrodošlice ob velikonočnih praznikih dobili potico, ki jo je sam spekel, in umetniško pisanko s svojim imenom.

Novi gospodar se že pripravlja na prvomajsko praznovanje, ko obiskovalci množično pridejo na hrib. "Pogovarjam se z novomeškim gostincem, ki ima priznano srbsko kuhinjo, da bo priskočil na pomoč z jedmi z žara!" napoveduje Krašovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.