Slovenija
21 ogledov

Gradi, a ne ve, ali bi

Dom pod gorco Katarina Pernat
Dom pod gorco. Stavbar ne odgovarja, ali bo nadaljeval gradnjo ali ne. Hedlova zagotavlja, da vse teče po načrtih.

“Podjetje Velt - Stavbar, ki gradi dom starostnikov na Studencih, dela izvaja s še okoli desetimi podizvajalci. Kateri so to, ne vem točno, ker nisem bil na gradbišču,” pojasnjuje Aleš Škof, predsednik nadzornega sveta Doma pod gorco, in zagotavlja, da dela potekajo po načrtu.

Varovana za med

Dvakrat več interesentov. Informativni vpisni seznam za posteljo ali varovano stanovanje v novem domu za starostnike je že oblikovan: “Še vedno se je možno vpisati. Za 30 varovanih stanovanj je za zdaj okoli 70 interesentov, za 150 postelj pa imamo že povpraševanje 90 potencialnih varovancev,” pojasnjuje Hedlova, ki tudi oblikuje ta neformalni seznam. Dodaja, da ta še ne zagotavlja mest v novem domu, saj bo izšel uradni razpis. “Tudi mene kličejo za postelje, povpraševanje je veliko,” dodaja Škof.

Bo hči še izvajalka?
Velt - Stavbar je hčerinska družba podjetja Stavbar Gradnje, ki je od nedavnega v prisilni poravnavi. Tudi Irena Hedl, direktorica podjetja Dom pod gorco, ki je investitor projekta, podizvajalcev ne pozna:

“Za to imamo tam nadzornike. Sicer pa je to poslovna skrivnost Velta - Stavbarja, sama na gradbišču nisem navzoča. So nam pa izvajalci dali vsa zagotovila, da bo delo izvedeno v roku.”

Na Veltu - Stavbarju, ki ima enega zaposlenega, na vprašanja niso želeli odgovarjati, napotili so nas na Miroslava Temnika, direktorja podjetij Stavbar Gradnje in Velt - Stavbar.

Na vprašanje, ali drži, da zaradi likvidnostnih težav gradbenih del na objektu Dom pod gorco ne bodo izvajali, je odgovoril z SMS-sporočilom:

“Vso energijo vlagamo v tekoče poslovanje, kar je osnova za uspešno prisilno poravnavo skladno s pozitivno zakonodajo. Drugih informacij pa ne komentiram.”

Denarja še nimajo
Škofa finančni položaj mariborskega gradbinca za zdaj še ne skrbi. Priznava pa: “Želimo si, da ne bi bilo treba unovčevati bančnih garancij, ki nam jih je predložil Velt - Stavbar. V teh časih se lahko v gradbeništvu res zgodi kaj nepredvidljivega, vendar za zdaj vse poteka po načrtih – vsaj tako nam zagotavljajo.”

Hedlova sicer za posel, vreden 14 milijonov evrov, še nima zagotovljenega denarja, pravi pa, da je z Novo KBM, ki naj bi podjetju v občinski lasti dala posojilo, že skoraj vse dogovorjeno: “Smo v sklepnih pogajanjih.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.