Slovenija
39 ogledov

Gradu niso uspeli zavzeti

Erazmov viteški turnir
1/21
Žurnal24 main
Dež je ponehal in popoldanski del turnirja je, s sicer nekoliko skromnejšim občinstvom kot ponavadi, vendarle odlično uspel.

Tržaški glavar Gašper Ravbar je neuspešno oblegal nezavzetni grad Erazma Predjamskega, nastopili so metalci zastav, grajske gospodične so tekmovale za naziv "najzalejša", tržaški škof Piccolomini je blagoslovil viteze, svoje veščine so pokazali lokostrelci, mečevalci, konjeniki pa se zaradi spolzkega terena raje niso podali na turnirski prostor ... Vse skupaj je v zabavno in hudomušno celoto povezoval grajski klicar Peter Polesius (Peter Poles).

Srednjeveško obarvan je bil tudi spremljevalni program. Na rustikalnih stojnicah so svojo robo razstavljali mojstri stare obrti, obiskovalce so zabavali glumači, čarodej, godci in orientalska plesalka, Janez Svetokriški je bral svoje pridige, pod starodavno lipo pa je bila tudi pri obiskovalcih zelo priljubljena srednjeveška pojedina.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.