Slovenija
598 ogledov

“Gre za napad name”

"To ni prvi primer nadžupanovega obračunavanja z menoj," pravi Davorina Pirc. (F Žurnal24 main
Očitki. Občinski svetnik Anton Omerzel očita županski kandidatki Davorini Pirc nepravilnosti pri oddajanju hiše. Pirčeva: Vse je zakonito in transparentno!

Kandidatki za županjo Davorini Pirc blejski občinski svetnik Anton Omerzel očita nezakonito oddajanje prostorov v hiši, ki je v denacionalizacijskem postopku.

Omerzel je povedal, da je lastnik stavbe na Cesti svobode 9, v kateri sta zlatarna in restavracija, še vedno Hotel Jelovica Bled in da je Pirčeva ne bi smela oddajati. “To je goljufija, saj hiša ni njena,” je dodal.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zatrdil je tudi, da to lahko dokaže z dokumenti, na naše vprašanje, ali jih lahko vidimo, pa je odvrnil, da nam jih še ni pripravljen pokazati.

Pirčeva je njegove očitke kategorično zavrnila. “To je izključno njegov predvolilni manever in nizkoten poskus diskreditacije mene kot kandidatke za županjo! Prav zaradi takega stanja zastraševanja ali dajanja lažnih obljub sem se odločila za kandidaturo, saj si upam postaviti se za skupne blejske interese,” je dejala Pirčeva in dodala: “Pravzaprav sploh ne gre za hišo, pač pa za napad name, ker imam hrbtenico in si upam kandidirati. Dovolj je bilo namreč, da je štiri leta Občino Bled namesto izvoljenega župana vodil nadžupan.”

Petnajstletna odisejada
Pirčeva je hišo pred 11 leti prevzela v vzdrževanje od Hotela Jelovica Bled. Direktor te družbe Iztok Noč je pojasnil: “Smo nekakšen začasni najemnik do zaključka denacionalizacijskega postopka, ki se vleče že 15 let, v zemljiški knjigi pa smo vpisani le zato, ker postopek denacionalizacije še ni rešen.” Noč je zatrdil, da so s Pirčevo sklenili povsem veljavno in zakonito pogodbo o upravljanju, ki jo je potrdil tudi nadzorni svet družbe. “Vse je legalno. Imeli smo sedem denacionalizacijskih postopkov, od katerih le omenjeni ni rešen.”
Pirčeva upravlja hišo, kar pomeni, da skrbi za vzdrževanje, urejanje okolice, plačilo mesečnih stroškov in davkov. “Nikakor se ne vedem kot lastnica hiše, kajti če bi se in bi bila denacionalizacija že končana, bi bil ta objekt videti povsem drugače, zdaj pa skrbim le za to, da ob Blejskem jezeru ni še ene razpadajoče sramote. Objekta nikomur ne oddajam, v sklopu ureditve razmerij s Hotelom Jelovica Bled pa oddajam le svoje nepremičnine, vpisane v zemljiški knjigi, ki vključujejo gostinski vrt in stavbo,” je pojasnila. Da so najemniška razmerja urejena, je potrdil tudi najemnik restavracije Jani Klemenčič, ki je dejal, da je zadeva čista in zakonita. “Stanje pa vzbuja skrb zaradi gospoda nadžupana. Skrbi me, ker je ljudi na Bledu strah. Če meni, da gre za kriminalno dejanje, pa naj zadevo prijavi za to pristojnim organom,” je poudaril Klemenčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.