Slovenija
26 ogledov

Gurs zaposluje študente

Aplikacijo OVN je za 214 tisoč evrov izdelalo podjetje Maop, pravijo na Gursu, k Žurnal24 main
Pomoč. Zaradi številnih napak je Gurs že najel 22 študentov, ki na uro zaslužijo do 4,5 evra.

Napake. Na ministrstvu za okolje in prostor – v katerega pristojnost spada Geodetska uprava RS (Gurs) – ne razmišljajo o odstopu generalnega direktorja Aleša Seliškarja. Zmotile jih niso številne napake v obvestilih, ki jih niti premier ne razume, težave z aplikacijo (o tem smo pisali včeraj), niti do zdaj porabljenih 16 milijonov evrov.

Po pošti 15 tisoč
Pritožbe. Na Gurs je samo po pošti do prejšnjega četrtka prispelo 14.765 pošiljk, do istega dne pa so rešili tudi 801 primer lastništva. Dodajajo, da se največ lastnikov po pomoč zateče na geodetske pisarne v Ljubljani, Celju in Kopru. "Drugod delo poteka tekoče," trdijo na Gursu.

Na generalni geodetski upravi so do danes za pomoč pri odpravljanju napak najeli že 22 študentov.

Do 720 evrov na mesec
Študenti pomagajo pri obdelavi podatkov in na e-pomoči, pravijo na Gursu. Dodajajo, da je bilo njihovo sodelovanje predvideno že na začetku projekta in da jih bodo "v skladu z dinamiko prejete pošte zaposlili še več". Na uro zaslužijo od 3,7 do 4,5 evra, kar pomeni, da bi študent za povprečen 160-urni delovni mesec prejel do 720 evrov.

"Težave odpravljamo"
Na težave z aplikacijo z Gursa odgovarjajo: "Čeprav je bila aplikacija pred uporabo preizkušena, se v redni uporabi pojavljajo težave, ki pa jih sproti odpravljamo."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.