Slovenija
41 ogledov

Hiša povsem pogorela

Fotografija je simbolična. (Foto: fotografiranje.si)
1/13
Žurnal24 main
Gasilci imeli polne roke dela. Včeraj zvečer v požaru uničena stanovanjska hiša in pol gospodarskega poslopja v naselju Dolge Njive. V Termah Čatež pa je zgorel del skladišča in trgovine.

V naselju Dolge Njive je zagorelo včeraj zvečer okoli 20.30. Ogenj je uničil enostanovanjsko hišo in pol gospodarskega poslopja.

''Ko smo prišli na kraj intervencije, je bil požar že v ostrešju, hiša je bila že v celoti v ognju. Zavarovali smo sosednje objekte. Rešili smo pol gospodarskega poslopja, hiša pa je na žalost popolnoma zgorela. Domačini so že sami rešili živino iz hleva, tako da v objektih ni bilo nobenega,'' nam je povedal vodja intervencije Jure Trlep iz PGD Gorenja vas.

Pogorela stanovanjska hiša je bila starejša, vzrok požara še ni natančno znan, najverjetneje pa je bila kriva električna napeljava. Kolikšna je gmotna škoda, še ugotavljajo.   

Hitro posredovanje gasilcev v Termah
Pristojne službe prav tako še vedno ugotavljajo vzrok in škodo požara, ki je izbruhnil v Termah Čatež. Zgorel je del skladišča in trgovine. Zaradi hitrega posredovanja gasilcev, ki so požar pogasili, odstranili goreče predmete in zavarovali okolico, se ogenj ni razširil.

Požar v eni od manjših trgovin z darili je opazila policijska patrulja. Pred prihodom gasilcev so skušali požar omejiti, da se ne bi razširil še na druge okoliške lokale, uporabili so dva gasilna aparata iz službenega vozila, kakor tudi dva gasilna aparata  iz Term.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.