Slovenija
21 ogledov

Hitovi delavci spet stavkajo

Igralniški delavci v Hitu, ki so stavkali od 18. ure v soboto do 2. ure danes, s Žurnal24 main
Igralniški delavci v Hitu so ob 16. uri znova začeli stavkati. V novogoriških igralnicah Perla in Park ter kranjskogorski Koroni bodo stavkali do polnoči.

Vodstvo družbe v soboto s Sindikatom igralniških delavcev (SIDS) ni uspelo doseči dogovora. Tako so zaposleni v novogoriških igralnicah Perla in Park ter kranjskogorski Koroni stavkali od 18. ure v soboto do 2. ure danes.

Vodja stavkovnega odbora Iztok Černigoj je v soboto povedal, da uprava ne popusti v svojih zahtevah in da je predsednik uprave Drago Podobnik, ki ga tudi v soboto ni bilo na pogajanja, na zborih delavcev grozil z odškodninskimi tožbami in to ne le proti organizatorjem stavke.

Po prvih ocenah uprave je v vseh treh Hitovih igralnicah v soboto stavkalo 218 zaposlenih. (N. N.)

Uprava je sindikatu ponovno predstavila za sanacijo podjetja nujne spremembe, predvsem predlog novega razporejanja delovnega časa. Prepričana je, da je nezakonita in da bodo za škodo odgovarjali tako organizatorji kot stavkajoči. Pogajalci uprave so predstavnikom sindikata predlagali, naj prekličejo vse stavkovne napovedi in se srečajo ponovno v sredo.

Člani stavkovnega odbora se s predlogi niso strinjali in napovedali današnjo stavko.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.