Slovenija
25 ogledov

"Hočemo zapornice, takoj!"

rANČE, PROTEST, PESNICA, ŽELEZNIŠKI PREHOD
1/21
Žurnal24 main
Železniški prehod. Protestirali s plakati in predstavili zahteve.

"Minister Vlačič, kaj ne vidite, da se igramo pri nas rusko ruleto vsak dan? Pridite in se prepričajte. Hočemo zapornice, takoj. Ne moremo dopustiti, da še kdo umre na tirih," so se strinjali krajani Rance pri Pesnici, ki že nekaj časa opozarjajo na neznosno situacijo.

Kot smo že poročali, tam nezavarovani železniški tiri vsako leto terjajo kakšno smrtno žrtev. Letos sta pred nekaj tedni umrla ženska in njen še ne šestletni sin.

Fotografije protesta si oglejte v GALERIJI.

"Prekipelo nam je. Od Slovenskih železnic zahtevamo zapornice, saj cesta, ki nam jo obljubljajo, ki bo peljala mimo prehoda, naj ne bi bila dokončana do leta 2013. To je prepozno za nas, saj smo vsak dan v strahu, da bo kdo umrl," je pojasnila Breda Črnčec, ki je skupaj s krajani pripravila protest.

Prebivalci so zbirali tudi podpise, da se uredi preglednost prehoda in zapornica. Protestno pismo in podpise pa bodo poslali ministru za promet Patricku Vlačiču. Krajane pa je v boju podprl tudi Venčeslav Senekovič, sedanji župan Pesnice.

Možen tudi živi zid
"Če nam ne bodo prisluhnili, bomo naslednjič čez tire postavili živi zid," še dodaja Črnčeva. Tokrat je protest minil še mirno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.