Slovenija
20 ogledov

Hrvati ne pogrešajo table

tabla republika hrvatska tromostovje ljubljana
1/9
Žurnal24 main
Neznanci so ponoči na Tromostovje priklenili tablo z napisom Republika Hrvatska. Hrvaško notranje ministrstvo: Ne vemo, ali gre za originalno tablo.

V jutranjih urah se je v središču Ljubljane znašla mejna tabla z napisom Republika Hrvatska. Na Tromostovje so jo neznanci priklenili z verigo in ključavnico. Po posredovanju policije so jo odstranili delavci Komunale.

Prodajalka v bližnji trafiki je povedala, da je bila tabla priklenjena v zgodnjih jutranjih urah, in sicer pred šesto uro zjutraj, ko je prišla na delo. Policijo je poklicala šele potem, ko se je pred tablo začela zbirati množica radovednežev.

Policijska uprava Ljubljana je bila o tem obveščena ob 8. uri in 15 minut. Policisti so bili na kraju, zbrali pa bodo vsa potrebna obvestila, je povedala tiskovna predstavnica Maja Adlešič. Storilci še niso znani, komunalnim delavcem pa so policisti naročili, naj tablo takoj odstranijo.

Na Hrvaškem ne pogrešajo nobene table

S hrvaškega ministrstva za notranje zadeve so nam sporočili, da na podlagi fotografij ne morejo potrditi, ali gre za originalno hrvaško tablo ali ne. "Do zdaj še nismo prejeli nobenega obvestila, da bi na Hrvaškem izginila takšna tabla," so nam še sporočili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.