Slovenija
32 ogledov

Hrvati radi smučajo v Sloveniji

kranjska gora Žurnal24 main
Naši južni sosedje se najbolj navdušujejo nad smučišči v Avstriji in Italiji, visoko pa glede na dosedanjo prodajo aranžmajev kotira tudi Slovenija.

Med najbolj iskanimi smučišči v prihodnji sezoni zimskih počitnic so namreč tudi Kranjska gora, Golte in Rogla.

V raziskavi, ko so jo izvedli med potniškimi agencijami na Hrvaškem, ki ponujajo zimske aranžmaje, je zaenkrat največ interesa za zimske radosti v avstrijskih Obertauernu, Nassfeldu, Sillianu in Schladmingu ter v italijanskem Kronplatzu.

Sledijo tri slovenska smučišča, Kranjska gora, Golte in Rogla, ter francoski Val Thorens, ki je posebej zanimiv mladim smučarjem, ki si zimskih radosti želijo v mesecu marcu. Letošnje presenečenje je porast prodaje aranžmajev za smučišča v BiH, so poudarili v združenju hrvaških počitniških agencij.

Zimske radosti plačujejo na obroke

Sicer pa so, kot so dodali v združenju, rezervacije za zimske počitnice v polnem zagonu, letošnja prodaja zimskih aranžmajev pa je boljša, kot je bila v enakem obdobju lani.

Največ hrvaških državljanov se bo na zimski dopust odpravilo v začetku prihodnjega leta, ko so tudi zimske šolske počitnice. V potniških agencijah ne pričakujejo, da bi v tem obdobju sploh imeli kakšno izmed "last minute" ponudb.

Kot so dodali, so cene aranžmajev enake lanskim ali celo nekoliko višje, hrvaški državljani pa si zimske počitnice praviloma privoščijo ob obročnem izplačilu, tudi do 12 mesecev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.