Slovenija
23 ogledov

Ideja o novem kopališču

"Športne infrastrukture smo se lotili premišljeno. Vprašali smo se, kaj Kranj po Žurnal24 main
Kranj. Občina pripravila temelje za nove športnorekreacijske objekte.

Šport. Kranjska mestna uprava je v sredo vložila gradbeno dovoljenje za glavno tribuno v športnem parku. Ima tudi idejno zasnovo za novo kopališče in novo lokacijo za drsališče.

Osemstezno tekališče

5 milijonov (dobrih) bo vredna nova tribuna z atletsko dvorano.

Že dlje je znano, da želi občina na prostoru zdajšnje glavne tribune graditi novo skupaj s pokrito atletsko dvorano, v kateri bi bilo osemstezno tekališče. Viri financiranja še niso znani, je pa lahko prav veljavno gradbeno dovoljenje odločilno pri pridobivanju državnih sredstev.

"Če hočeš resno kandidirati, moraš imeti v roki nekaj oprijemljivega, torej gradbeno dovoljenje," je na včerajšnji novinarski konferenci dejal podžupan Igor Velov. Simbolično so jo organizirali na začetku tekaške steze na Brdu, kjer so pred kratkim namestili več športnih natezal za pomoč pri ogrevanju in nabiranju moči.

Pokazali so tudi idejno zasnovo novega kopališča. "Kranj ga nima," je poudaril Velov in spomnil, da sta tako zimski kot letni bazen po naravi tekmovalna. Kopališče bi po idejni zasnovi stalo vmes, Velov pa je ocenil, da investicija ne bi bila draga, saj infrastruktura že obstaja.

Lokacija za drsališče
Medtem je občina že zagotovila nadomestno lokacijo za pokrito drsališče. Spomnimo, da je obstoječe na Zlatem polju začasno, predvideno do leta 2017, novo pa se ne bo selilo daleč – stalo bo na zemljišču nad Prešernovo šolo proti Kokrici, katerega lastnica je občina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.