Slovenija
49 ogledov

Imajo samo najnujnejše igrače

Vrtec Otona Župančiča Jerca Božič Kranjec
Starši otrok v vrtcu Otona Župančiča organizirajo akcijo zbiranja igrač.

V vrtcu Otona Župančiča naj bi skupine le vsakih par let dobile od eno do dve igrači, ki jih morajo potem skrbno čuvati, da se kaj ne izgubi, so staršem po besedah Maje Kocjan povedali na roditeljskem sestanku. Starši so se zato odločili organizirati akcijo zbiranja igrač za omenjeni vrtec.

"Igrač res nimamo v izobilju, a se vzgojiteljice znajdejo in si jih skupine med sabo posojajo, skupaj z otroki pa jih tudi izdelujejo iz odpadnega materiala," nam je povedala ravnateljica Dragica Valenčič.

V zadnjih letih so, kot je pojasnila, odpirali po en ali dva nova oddelka na leto, tako da jih je iz 17 nastalo 25, znesek, ki so ga lahko namenili za nakup igrač, pa je vsa leta ostal približno enak.

Lahko darujete

Če imate igrače, ki jih vaši otroci ne potrebujejo več, pa niso iz pliša in lomljivega materiala ter niso poškodovane, jih lahko prinesete v enoto vrtca Loka v Črnomlju, v dom starejših občanov v Metliki, na Dolenjskem in v Posavju pa jih zbira Nataša Gjuričič, ki jo lahko pokličete na telefonsko številko 040 664 800.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.