Slovenija
182 ogledov

Imamo novo stranko, Socialistično partijo Slovenije

Socialistična partija Slovenije Socialistična partija Slovenije
Slovenski politični prostor ima novo stranko, Socialistično partijo Slovenije, ki so jo ustanovili v nekdanji Titovi rezidenci na Bledu.

Na spletni strani ima nova slovenska stranka Socialistična partija Slovenije, ki je bila formalno ustanovljena to sredo, zapisano, da so sredi aprila v Velenju dosegli in krepko presegli kvoto 200 podpisov za registracijo stranke. Obiskovalce strani nagovarjajo: "Spoštovane tovarišice in tovariši! Hvala za podporo in zaupanje! Borili se bomo za vas v duhu našega tovarišča Josipa Broza Tita in za pravi socializem, kot nam ga je ustvaril in zapustil naš ljubljeni predsednik maršal Tito!" Nagovor je podpisan s pozdravom: Smrt fašizmu in lažnemu levičarstvu / svobodo narodu.

Stranka je nastala iz skupine na omrežju Facebook, trentno je stranki po tej poti izreklo podporo dobrih 3300 Facebook uporabnikov. Ustanovnega kongresa se je udeležilo 45 članov, ki so za predsednika izvolili Tadeja Trčka. Ta je za STA med osnovnimi programskimi izhodišči nove stranke navedel izstop iz Nata in EU, krepitev gospodarskega sodelovanja z državami nekdanje Jugoslavije ter z Rusijo in Kitajsko. V Socialistični partiji Slovenije se zavzemajo še za močno regulirano gospodarstvo, zeleno ekonomijo, naborniški sistem nacionalne obrambe ter prepoved gensko spremenjenih organizmov.

Druge smernice stranke, navedene v njenem programu, pa so med drugim še nacionalizacija zdravstva in šolstva, reforma socialne zakonodaje, prepoved pretoka denarja v davčne oaze, obdavčitev luksuza, znižanje davka na delo in zvišanje davka na dobiček. Prav tako v Socialistični partiji Slovenije zagovarjajo še ureditev kmetijstva za samooskrbo s hrano, zaporne kazni za mučenje živali in ustanovitev Službe državnega knjigovodstva.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 43
  • Zmago 20:06 29.maj 2016.

    @mph ti si mi en pravi modrc. Imaš linke, če ne razumeš pa če ne znaš vlečt vzporednic z današnjim časom,.......... Verjamem pa da te tvoja svetniška avra na glavi močno tišči, zato jo ......... snami pred spanjem. ;-))))

  • mph 17:30 29.maj 2016.

    Večina idej in točk socialističnih, mi pa je čisto mimo najbolj pomemna, izhod iz EU in Nata, čeprav bi podprl verjetno, prav tako ne podpiram spet vpeljave naborniškega sistema (so ga ukinile praktično vse EU, tudi bolj pametne, države), podpiram ...prikaži več pa povečanje plač IN obveznosti policije, ki bi združila funkcijo morda sedanje policije in vojske, ..... Do volitev je še kar nekaj časa. Me pa res preseneča, čeprav ga jasno ne prebavljam, kako hitro se je ulica zgodila npr. Janši, Cerar in Mramor pa še bolj klestita po ljudeh, pravicah, ... pa se nič ne dogaja.

  • mph 17:28 29.maj 2016.

    To, kar pomnim, je res bil občasno problem PO smrti Tita, ko so začeli imperialisti načrtno rušit Yu, sprožat nemire na Kosovu, širili lažne novice o pokolih, dokler niso začeli pravi, .... Kavbojke? Smo pa imeli hlače pač, po možnosti ...prikaži več iz Mure. Mehčalec je bil tudi, pralni prašek tudi, čeprav bojda ni pral tako belo kot naš, ... nič od vitalnih zadev. Zato pa so vsaj Italijani masovno kupovali meso pri nas, cigarete, .. in še druge izdelke. Pa naj ti še odleže pri temu, da včasih ni obstajal pojem brezdomec, vsi so lahko naredili šolo, vsak je imel zastonj brez doplačil zdravnika, vsi službe, .... In tako dalje. Zanimivo, kako nekaterim "slučajno" pri teh zadevah zašepa spomin, ko nakladajo minuse.