Slovenija
18 ogledov

Incidenti na ŠOU se vrstijo

Tuji študenti potrebujejo pomoč pri prijavi, nastanitvi in študentski prehrani. Žurnal24 main
Na Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani naj bi se zgodil incident. Težave naj bi povzročali nekateri člani, ki želijo po neuradnih podatkih stvari vzeti v svoje roke. Trenutno naj bi potekala seja.

Danes naj bi se na Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani zgodil incident. Neuradno naj bi dva člana ŠOU od zaposlene v računovodstvu izsilila in odtujila podatke o plačah zaposlenih. Razlog naj bi bila zavrnitev finančne podpore projekta, ki ga želi v lastno korist izvajati eden izmed članov.

Z vprašanjem o incidentu smo se obrnili na ŠOU, vendar na odgovore še čakamo.

Težave na ŠOU od Hozjana naprej

Vse težave na ŠOU naj bi se začele odvijati, ko je maja letos z mesta predsednika ŠOU odstopil Marko Hozjan. V odstopni izjavi je kot razlog za svoj odstop navedel "bistvene razlike v pogledih na ključna vprašanja v organizaciji med menoj in tistimi, ki so me izvolili".

Nasledila ga je Ana Pleško. Na mesto predsednice so jo s 23 glasovi za junija letos izvolili študenstki poslanci. Mesto predsednice pa naj bi ji po neuradnih podatkih na kandidatni listi ponudil kar sam ŠOU.

Razdelili so se na dve skupini

Po odstopu Hozjana so se člani ŠOU razdelili na dve skupini. Ti dve skupini pa naj bi se zdaj borili med sabo. Med drugim naj bi nekateri člani s spremembo aktov želeli pridobiti večino v zavodih, kot so Radio Študent, Študentska svetovalnica in Zavod K4, odstavljali pa naj bi tudi direktorje in jih zamenjali s "svojimi", pravijo naši viri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.