Slovenija
36 ogledov

"Industrijska hala" ob igrišču ni sporna

(Foto: bralec) Žurnal24 main
Včeraj smo poročali o občini Hrpelje-Kozina, kjer naj bi župan po navedbah ogorčenih staršev dal dovoljenje za gradnjo industrijske hale tik ob otroškem igrišču. UE Sežana: To ni industrijska hala.

UE Sežana: To ni industrijska hala
"Upravna enota Sežana, ki je pristojna za izdajo gradbenih dovoljenj, je izdala gradbeno dovoljenje za gradnjo kovinskega skladiščnega nadstreška – za skladiščenje  gradbenega materiala  na  zemljišču  parc.  št.  3100/1 k.o. Hrpelje. Objekt je po namenu skladiščni objekt in ne industrijska hala," so nam danes odgovorili z Upravne enote Sežana in dodali, da je po klasifikaciji  opredeljen kot skladišče, po dimenzijah pa je primerljiv z malo večjo stanovanjsko hišo in nikakor ni "industrijska hala velikih razsežnosti", kot so jo poimenovali starši.

Pojasnili so nam še, da prostor med Rodiško cesto in železniško progo ni v celoti namenjen stanovanjski gradnji − enako velja za parcelo, na kateri se nahaja ta objekt.

Preberite tudi članek Starši nad župana zaradi hale.

Kot smo poročali včeraj, so konec julija v občini Hrpelje−Kozina ob igrišču za otroke na Rodiški cesti nadstrešek za gradbeni material. Starši so ogorčeni in se sprašujejo: "Kdo je vprašal krajane, sosede in starše majhnih otrok, da se lahko gradi industrijska hala poleg velikega otroškega igrišča? Kako je župan občine Hrpelje-Kozina, gospod Zvonko Benčič - Midre dal soglasje za halo ob otroškem igrišču, katerega investitor je bila prav občina Hrpelje-Kozina? Da je malha ignoriranja občanov še večja, je župan Benčič celo pogodbeno dovolil dostop do hale mimo igrišča, po občinskem zemljišču!"

Župan Benčič - Midre, na katerega se po njegovih besedah starši niso obrnili, nam je povedal, da so starši povedali več neresnic, med drugim tudi to, da je gradbeno dovoljenje izdala občina, ki za to niti nima pristojnosti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.