Slovenija
6 ogledov

Iniciativni odbor na tirih

Novinarska konferenca je bila kar na peronu železniške postaje. (Foto: Dejan Mij Žurnal24 main
Zahteva. Še enkrat pripraviti seznam.

Iniciativni odbor delavcev, ki so jih Slovenske železnice poslale na čakanje, delavce poziva, naj se množično udeležijo sveta delavcev, ki bo prihodnjo sredo.

Da bi predsednik sveta delavcev Silvo Berdajs in delavski direktor Albert Pavlič dobila nezaupnico, sicer ne pričakujejo. Odbor ima po besedah Miloša Rusiča okrog sto podpornikov. Spomnimo, na čakanju je skupaj 1.075 delavcev.

Ponovno sestaviti seznam
Odbor zahteva, naj se seznam čakajočih ponovno pripravi na podlagi transparentnih meril. Dodajo, da bo iniciativni odbor deloval, dokler se vsi delavci, ki so bili napoteni na čakanje, ne vrnejo na delo. Opozorili so, da so nekaterim čakajočim že izpraznili pisarne in se nimajo kam vrniti.

Vrgli so jih iz bifeja
Novinarsko konferenco so imeli kar na peronu. Lastnik lokala na ljubljanski železniški postaji je namreč gostoljubje odklonil, prostore namreč najema od Slovenskih železnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.