Slovenija
4936 ogledov

Inšpektorji kaznovali fizične osebe zaradi nenošenja mask

Maske covid koronavirus družina Profimedia
Inšpektorji so od preteklega petka opravili nadzor na 397 različnih objektih.

Zdravstveni inšpektorji so od 4. septembra na terenu in opravljajo nadzor nad upoštevanjem odloka o nošenju mask. Inšpektorji so v tem obdobju opravili nadzor na 397 različnih objektih, samo včeraj so izvedli 189 nadzorov. 90 nadzorov je bilo opravljenih v gostinskih lokalih, 96 v trgovinah, obiskali pa so tudi tri prireditve, je povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. 

V trgovinah so inšpektorji izdali 7 plačilnih nalogov fizičnim osebam zaradi nenošenja mask. V gostinskih lokalih je bila izdana ena globa. Neskladnosti zaradi razkuževanje rok ni bilo. 

Jelko Kacin Covid-19 Slovenija "Epidemiologom ne želijo ali ne znajo povedati, kje so se okužili"

Inšpektorji so opravili tudi nadzor nad spoštovanjem karantenskih odločb. Do zdaj je bilo skupno izvedeno 21469 nadzorov. Izrečenih je bilo 184 prekšrkovnih sankcij v višini 70.400 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • SonnyBlack 19:47 08.september 2020.

    ja pa ja da no,ce bi ze me kaki takoimenovani "inspektor"htel kaznovat...kak bo te to naredo,saj mu ja niti svojega imena ne povem niti mu osebne izkaznice ne pokazem...pa ce me ze nebi htel zastopit,pa ga obrcam tak da bi ...prikaži več si resilci po njega hodit mogli...nos pa rebre mu polomim...z lahkoto...ti kurci mislijo da ce se skrivajo za znacko zakona,da jim nihve nic ne more...buahaha😆😆😆.inspektorji takoimenovani so navadne cicije kulicarske

  • mph 14:47 08.september 2020.

    Edino pravilno, pri ljudeh večinoma pomaga samo udarec po žepu.

  • Avatar praufo
    praufo 14:33 08.september 2020.

    pravno so kazni povsem neopravičene, je pa seveda res, da se mora pač vsak sam zajebavat s tem sodnim sistemom, da uveljavi svoje ... sramota