Slovenija
32 ogledov

Izbrali vodjo komisije

slovenija 14.06.11 Goran Klemencic, komisija za preprecevanje korupcije, kpk, fo Nik Rovan
Izbirno komisijo za novo vodstvo KPK bo vodila Polona Kovač.

Člani izbirne komisije za novo vodstvo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) so na današnji ustanovni seji za predsednico izbrali članico uradniškega sveta Polono Kovač.

Komisijo poleg Kovačeve sestavljajo še generalna sekretarka vlade Tanja Šarabon, poslanka PS Melita Župevc, predsednica društva Integriteta Simona Habič in predsednik sodnega sveta Janez Vlaj.

Izbirna komisija mora v 30 dneh preveriti izpolnjevanje pogojev ter primernost 55 kandidatk in kandidatov, ki se potegujejo za funkcijo v novem ožjem vodstvu KPK.

Novo ime v 30 dneh?

Predsednik republike Borut Pahor dolžan imenovati novo vodstvo KPK v 30 dneh po prejemu predlogov kandidatov, ki mu jih predloži izbirna komisija, a lahko odloči le v okviru predlogov izbirne komisije. Predsednik republike lahko postopek javnega poziva za zbiranje kandidatur tudi ponovi.

Pahor je poziv za nove člane vodstva KPK objavil po tem, ko so Goran Klemenčič, Rok Praprotnik in Liljana Selinšek konec novembra lani odstopili s teh funkcij. Kot je ob odstopu dejal Klemenčič, so odstopili iz protesta, saj ne morejo več pristajati na to, da se vprašanje korupcije politizira in je predmet čistega populizma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.