Slovenija
26 ogledov

Izstop odvisen od kandidata

gorenjski župani Iztok Golob
Komunala Kranj. Razpis za direktorja. Zaplet z razpisom za odvoz odpadkov.

Izziv. Kranjska komunala je v petek objavila razpis za novega direktorja. Po besedah cerkljanskega župana Franca Čebulja je to zadnja priložnost, da se največje javno podjetje na Gorenjskem spravi v red, sicer namerava iz njega izstopiti, občinski delež pa prodati.

"V vseh teh letih, odkar se kot župan ukvarjam s kranjsko komunalo, ugotavljam, da od nje nimamo nič. Plačujemo usluge, kot bi jih drugim izvajalcem, ali pa še več,” je kritičen. “Na kateri razpis pa so se prijavili? Za dela, ki bi jih lahko opravljali sami, izbirajo zunanje izvajalce.” Po njegovem mnenju je tipičen primer razpis za odvoz odpadkov: “Gre za 16 milijonov evrov vreden posel v štirih letih. Če bi imel denar, bi sam nabavil mehanizacijo in opravljal to dejavnost.”

Delež bi prodal

Čebulj ne taji, da bo prav sposobnost direktorskega kandidata odgovoriti na omenjene izzive ključna pri odločitvi cerkljanske občine, kako dolgo bo še vztrajala v svetu ustanoviteljev komunale. Že dlje namreč razmišlja, da bi delež v javnem podjetju prodal; bodisi Mestni občini Kranj bodisi drugemu ponudniku. Odločitev bi lahko padla že v času postopka izbire, napoveduje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.