Slovenija
1641 ogledov

Jadralnemu padalcu ni bilo več pomoči

Jadralni padalec Andrej Leban
Policija vse okoliščine tragedije še preiskuje.

Pri vzletu s pobočja Stola v občini Kobarid se je dopoldne smrtno ponesrečil nemški jadralni padalec. Po prvih podatkih se je nesreča zgodila takoj po vzletu, padalec pa je nato strmoglavil na južno pobočje gore. Našli so ga okoli 50 metrov pod vzletiščem, na nadmorski višini 1370 metrov, so za STA pojasnili na Policijski upravi (PU) Nova Gorica.

Jadralni padalec, državljan Nemčije, se je na polet odpravil v lastni režiji. Policija je bila o nesreči obveščena ob 12.30. Po prvih ugotovitvah je tuja krivda izključena.

Zdravnica je odredila sanitarno inšpekcijo, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Policija, ki je obvestila pravosodne organe ter preiskovalca letalskih nesreč in incidentov, vse okoliščine tragičnega dogodka še preiskuje, so še navedli na PU Nova Gorica.

jadralni padalec, reševanje, vrvna tehnika KRONIKA Gorenjska Pod Sv. Petrom pristal na 20 metrov visokem drevesu Novice: Jadralno padalo. Slika je simbolična. Slovenija Padalec pred pristankom še zaokrožil, nato pa se zaletel v drog

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Jašna53
    Jašna53 17:02 13.avgust 2024.

    Zdravnica je odredila "sanitarno inšpekcijo"?? Le zakaj sej ga niso mel namena porabit v kakšni gostilni za golaž??