Slovenija
57 ogledov

Janković lahko poskusi še enkrat

Janković J. Z.
Ljubljanski župan izgubil že drugič pred upravnim sodiščem.

Upravno sodišče je zavrnilo tožbo predsednika Pozitivne Slovenije, ljubljanskega župana Zorana Jankovića, s katero ta želi izpodbiti poročilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), ki je pri Jankoviću ugotovilo sporno premoženjsko stanje, je KPK sporočila na svoji spletni strani.

Janković KPK s tožbo očita, da so nadzor in pregled njegovega premoženja izvedli nezakonito. "Zoran Janković v tožbi KPK očita, da je bilo s postopkom nadzora nad premoženjskim stanjem in sprejemom poročila poseženo v njegove človekove pravice," dodajajo na KPK.

Zavrnili so ga že drugič

Tokrat je upravno sodišče o tožbi odločalo že drugič in že drugič Jankovića zavrnilo. Potem ko je tožbo Jankovića zavrnilo prvič, je vrhovno sodišče ugodilo Jankovićevi pritožbi in sodbo upravnega sodišča razveljavilo ter odredilo, naj se o tožbi odloča še enkrat. 

"Vrhovno sodišče je junija 2014 v primeru poročila KPK o premoženjskem stanju Zorana Jankovića razveljavilo prvotno odločitev Upravnega sodišča zaradi pomanjkanja obrazložitve odločitve, ni pa razveljavilo poročila KPK. Odločitev je bila razveljavljena z obrazložitvijo, naj upravno sodišče razsodi in jasno obrazloži, ali ima KPK pooblastilo, da sprejme, izda in objavi poročilo v obliki, z vsebino in na način ter po postopku, kot ga je v tem primeru. Vrhovno sodišče se takrat torej ni opredeljevalo do tega, ali je upravno sodišče vsebinsko pravilno razsodilo glede postopka v primeru Janković in ugotovitev iz poročila KPK, temveč je zahtevalo nov postopek, v katerem je moralo upravno sodišče dopolniti svojo obrazložitev. V ponovljenem postopku je upravno sodišče razsodilo, da je tožba Zorana Jankoviča zoper KPK neutemeljena in jo je že drugič zavrnilo," pojasnjujejo na KPK.

Sodba upravnega sodišča s tem sicer še ni pravnomočna, Janković se namreč še pritoži oziroma zahteva revizijo. Janković pravi, da sodbe upravnega sodišča še ni prejel. Hkrati pa napovedal, da bo poskusil to izpodbiti s pritožbo.

Sredi julija je sicer upravno sodišče, prav tako že drugič, zavrnilo tudi tožbo predsednika Slovenske demokratske stranke (SDS) Janeza Janše.

Komentarjev 2
  • tomazz 09:15 29.julij 2014.

    A samo eden je v zaporu, kako to???

  • Johan Spohan 21:25 28.julij 2014.

    Oba, Zoran in Janez sta poštenjaka in pošteno kradeta.