Slovenija
29 ogledov

Janković pogorel s tožbo

(Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Sodišče je zavrnilo predlog Zorana Jankovića za pregon legende slovenske karikature Mikija Mustra. Janković užaljen zaradi upodobitve na karikaturi, kjer se pojavi kot Adolf Hitler.

Na ljubljanski mestni občini so po poročanju spletnih medijev potrdili, da so vložili predlog za pregon karikaturista Mikija Mustra, vendar je sodišče Jankovićev predlog za pregon zavrnilo.

Kaznivega dejanja razžalitve ni
Na Mestni občini Ljubljana so menili, da je Muster storil kaznivo dejanje razžalitve, s tem ko je župana na karikaturi upodobil kot Adolfa Hitlerja, med ovcami in z dvignjeno roko, pod napisom En rajh, eno ljudstvo, en voditelj. 

''Jankovićev predlog za kazenski pregon legende slovenske karikature, risanih filmov in stripov, Mikija Mustra, lahko označimo za bizarnega,'' je že pred dnevi ob napovedi kazenskega pregona poročal Reporter. Miki Muster naj bi karikaturo narisal po navodilu odgovornega urednika Reporterja Silvestra Šurle, še poročajo mediji. "Vedno je on predlagal. Tudi ta napis. Tega ne bi jaz nikoli sam napisal," je dejal Muster.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.