Slovenija
17 ogledov

Janša govoril s Kanglerjem

Protesti proti Kanglerju Nino Verdnik
Govorila sta o možnosti, kako zaustaviti eskalacijo nasilja, ki je po mnenju Janše v ponedeljek v Mariboru presegla vse razumne meje.

Prvak SDS Janez Janša je pojasnil, da je danes govoril z mariborskim županom Francem Kanglerjem, saj ga je zanimalo, kaj je "možno narediti za to, da se ustavi ta eskalacija nasilja, ki je v ponedeljek v Mariboru presegla vse razumne meje". Janša ocenjuje, da bo Kangler na podlagi tega dogovora v prihodnjih dneh sprejel razumno odločitev.

Predsednik vlade Janša je dodal, da mu Kangler odločitve ni povedal, vendar meni, da "se bo to zgodilo". Po seji izvršilnega odbora SDS je namreč Janša v izjavi novinarjem komentiral tudi ponedeljkove proteste v Mariboru, ki so se sprevrgli v nasilje.

Narejene so bile napake pri vzgoji mladine

"Kar se je včeraj zgodilo v Mariboru, je za Slovenijo tragedija," je bil jasen Janša. Po njegovih besedah ni šlo le za peščico t. i. izgrednikov, temveč za okoli 800 ljudi, ki so se poslužili nasilja. Kot je dejal, lahko ugotovimo, da je šlo predvsem za mlade, za ljudi, veliko je bilo mladoletnikov.

Izpostavil je, da je bilo med pridržanimi na vseh protestih v minulih dneh veliko mladoletnikov. V Mariboru je to po Janševih besedah "še posebej del neke izgubljene generacije, ki je v tej situaciji zaradi takšnih ekonomskih in socialnih razmer, ki tam vladajo". Na tem mestu se moramo, tako Janša, kot družba in kot posamezniki vprašati, katere napake so bile v teh letih narejene, da je "takšna generacija zrasla gor".

Po njegovem prepričanju se morajo o tem vprašati vsi, ki so kadar koli odločali o zadevah, ki zadevajo mlado generacijo in njihovo rast, od šolskih ministrov do tajnika Sviza Branimirja Štruklja, ki vodi "ceh, ki vzgaja to mladino". Kot ugotavlja Janša, jih pri teh težavah čaka globlja razprava.

"Dogajanje ne sodi v normalno državo"

Dodal je še, da to, kar se je dogajalo prejšnji teden, ne sodi v normalno, civilizirano, demokratično državo. Kot pravi, ni bilo treba pozivati na proteste tik pred predsedniškimi volitvami.

Medtem se protesti proti celotni politiki in stanju v državi še vrstijo, tudi današnji na Jesenicah se je sprevrgel v izgrede.

Komentarjev 19
  • Milan Samide 22:25 09.december 2012.

    TO JE SAMO EDEN OD členov ustave RS , ki se ne spoštuje26.člen URS, ( pravica do povračila škode)Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti ...prikaži večsti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori oseba ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.OŠKODOVANEC je vsak državljan RS, in oni imajo pravico izterjati škodo od tistih , ki nso jo povzročili,- od nekaterih POLITIKOV in njihovih pajdašev..!

  • franke 13:16 05.december 2012.

    TO NI ŠE NIČ GLAVNO ŠE LE PRIHAJA.

  • feferon 13:14 05.december 2012.

    Pozabil si pa na janeza, zdaj je že tud dost star da lahko strica iz ozadja špila....