Slovenija
28 ogledov

Janša Jankoviću: Ne afen guncat

Zoran Janković Janez Janša Anže Petkovšek
Premier Janez Janša predsedniku PS Zoranu Jankoviću v odgovor na očitke slednjega glede katastrofalnega vodenja vlade zabrusil, naj ne gunca preveč afen.

Premier Janez Janša je danes predsedniku PS Zoranu Jankoviću predlagal, naj ne "gunca preveč afen". Na Jankovićeve očitke, da je edini uspeh aktualne vlade podrtje dveh cestninskih postaj, namreč Janša odgovarja, da so naredili bistveno več od tega, kar bo kadarkoli dosegla kakšna Jankovićeva vlada.

"Ni znal sestaviti niti vlade"

"On je imel priložnost na začetku. Vsi vemo, kakšen je bil rezultat predčasnih volitev. SDS in jaz osebno smo dolgo čakali, da sestavi vlado. Imel je vse možnosti, matematika mu je šla na roko, a ni znal sestaviti niti vlade," je dejal Janša. Jankoviću predlaga nekaj več potrpežljivosti, saj se bo "še načakal in bi bilo dobro, da v tem času ne gunca preveč afen", saj smo v preveč resnem položaju.

Janković je na tiskovni konferenci dejal, da je vlada brez koncepta pri reševanju vlade iz krize, Janšo pa je pozval k odstopu z mesta premiera, "če ne zna ali ne zmore." Janšo je tudi okrcal zaradi izjav, da je Slovenija tik pred bankrotom.

"Trdim, da ta vlada, ki je legalna, ne pa legitimna, nima koncepta rešitve te države, razen, da govori, da vabi vse za reševanje oziroma pristop k projektu reševanja iz krize," je tudi povedal Janković. Ob tem je dejal, da po njegovih podatkih v devetih mesecih državni primanjkljaj znaša čez milijardo evrov, ob vseh vladnih ukrepih pa državo čaka še dodaten minus.

Komentarjev 26
  • vanč 12:16 08.november 2012.

    Temu srbu bi bilo sedaj idealno če bi bil premier,saj bi tako reševal glave svojih sinov,a žal 3 leta so še dolga da bodo vsi tam kamor slišijo.

  • heavyd 11:57 08.november 2012.

    to ni bil noben spopad ..Janša je reku Zorangutanu nej ne gunca afen.

  • vico 13:50 25.oktober 2012.

    lejte ce je odj.j.oci domobranc sej ni cudno da vlada financira t bele namesto veterane.ma sej so itak vsi pokuplivi...