Slovenija
30 ogledov

Janša letos ni vzel kredita

Erdogan, Janša Boštjan Tacol
V SDS so danes v sporočilu za javnost pojasnili, da Janez Janša letos ni najel nobenega kredita. Obenem pojasnjujejo, da je Janša porok na hipotekarnem kreditu, s katerim je njegova žena Urška Bačovnik Janša zamenjala kreditodajalca.

Skupna dolgoročna kreditna obveznost predsednika SDS Janeza Janše in njegove soproge znaša manj kot 300.000 evrov, navajajo v SDS. Mesečni obroki po njihovih navedbah predstavljajo "približno tretjino njunih osebnih dohodkov, zato kredit seveda ni v nesorazmerju z rednimi mesečnimi dohodki".

Kot poudarjajo, se podatki o Janševem premoženju in kreditih od lanske jeseni, ko jih je predsednik SDS javno objavil, niso spremenili oziroma se je dolg zaradi rednega odplačevanja ustrezno znižal.

Je pa Janša po njihovih navedbah Komisiji za preprečevanje korupcije pred meseci sporočil, da je porok na hipotekarnem kreditu, s katerim je njegova soproga zamenjala kreditodajalca. "Nekaj dni zatem se je izkrivljen podatek, češ da gre za nov dodaten kredit, pojavil v Dnevniku in nekaterih drugih medijih," so zapisali v sporočilu za javnost.

V SDS ob tem opozarjajo na možnost suma o odtekanju informacij s protikorupcijske komisije in s tem povezani zlorabi pooblastil.

Komentarjev 4
  • ancapomaranca 22:27 22.september 2012.

    jah no, ko nekateri sežejo visoko, na nižjem ne znajo več biti.

  • privat 11:48 14.september 2012.

    dragi jaša..kako je življenje če imaš toliko in ne potrebuješ kreditov??..jaz jih nujno potrebujem pa mi jih ne dajo lopovi...Rabil bi otrokom kupit šolske potrebščine...pa mi pravijo smo že vse kredite mi dvignili..še za mojega unuka pravijo!! dežela ravbarjev me ...prikaži večme krade že celo življenje in še povrh mi ne pusti šolati mojih otrok..da bodo imeli pametne sužnje..

  • pravaresnica123 22:03 11.september 2012.

    In zakaj bi ga vzel? Ta je v 90-ih z orožjem zaslužil za tri svoja življenja. Je pa res, da, če ga potrebuje za kruh, mleko in pleničke, pol se mora pa malo dlje peljat po gotovino.