Slovenija
5 ogledov

Janša: Na prvem mestu pravičnost

Janez Janša, SDS Anže Petkovšek
Na konvenciji stranke SDS v Ljubljani je njen predsednik Janez Janša dejal, da so pred Slovenijo najpomembnejše volitve po letu 1990. Ne obljublja mleka in medu, zagotavlja pa, da bo pravičnost na prvem mestu.

Janez Janša pravi, da od odločitve na tokratnih volitvah ne bo odvisno samo to, kako bomo živeli v prihodnjih letih, pač pa tudi, kako bodo živele prihodnje generacije.

SDS po njegovih besedah po morebirni zmagi na volitvah ne obljublja hitrega preloma, da se bo čez noč "cedilo med in mleko". "Če bomo dobili možnost, da bo Slovenija dobila trdno vlado", potem bo prihodnje leto čas za sanacijo, napoveduje. "Če bomo vsi strnili vrste in bomo pripravljeni narediti, da obrnemo trend v pozitivno smer, pa se bo dejansko začelo obračati," je dejal.

Pravic bo manj

Hkrati Janša priznava, da bodo pravice verjetno prihodnje leto manjše, saj za to enostavno ne bo denarja. Vendar pa obljublja, da bo na prvem mestu pravičnost, in sicer da ljudje ne bodo imeli občutka, da je nekaterim treba zategovati pas, drugim pa ne.

Na konvenciji so pri stranki predstavili tudi kandidatke ter kandidate, ki bodo stranko zastopali v Ljubljani. To so Dimitrij Rupel, Mojca Škrinjar, Dragutin Mate, Mirko Brnič Jager, Žiga Turk, Elda Viler Dežman, Verica Rutar, Saša Ciglar, Anže Logar, Romana Jordan Cizelj, Ida Medved, Meta Škufca in Franci Matoz.

Komentarjev 17
  • dino.sepe 09:53 21.november 2011.

    Slovenci smo rojeni za hlapce in imamo kratek spomin! Janša in njegov satelit Bajuk sta v veliki meri kriva za stanje v katerem smo! Pod njuno taktirko so se lastinili Bavčar, Kordež,Pivovarna Laško, Mercator,Frutal,Delo itd. Banke so dajale kredite, zdaj ...prikaži več jih je treba sanirati! Janša je bil izredno radodaren do rimskokatoliške cerkve ,ki ga je skupaj s CIO pripeljala na oblast ! CIA ravno tako zavira obelodanitev orožarske afere ...

  • Dixon 08:39 21.november 2011.

    JJ je uničil vse kar dobre stranke na desni, da je ostal sam. Kdor ne mara levice, pač nima druge, kot da voli JJ. Dosegel je tudi, skozi trdo delo, to mu priznam, da so vse napake levice izpadle 100x ...prikaži več hujše, kot so dejansko bile. Kjer ni bilo afer za napihnit, jih je izmislil. Če nič drugega, da so njegovi ljudje načrtno sledili izbranemu vozilu. Ni vrag, da ne bi kje voznik malce preveč prej ali slej pohodil na plin. Jasno je tudi specialist za fotokopiranje. Saj fotokopira dvoje različnih dokumentov, potem pa združi v novo celoto. Dokazano je bilo 100%, nobene kazni nisem opazil. Preden je JJ končal prejšnji mandat, to se verjetno spomnimo, je nasral po celi vladi en kup svojih ljudi kot sekretarje in jih redno zaposlil. Le-ti ne odstopijo v kompletu z vlado, ki jo predstavljajo ob vladi še ministri. Ti ostanejo še naprej kot črvi, ki so takoj pripravljeni vse, kar je zdravega, okužit in navrtat. In bla bla bla. Ma škoda besed.

  • modem350 01:55 21.november 2011.

    Ma kaka Patria, daj zresnite se že...