Slovenija
216 ogledov

Janša napovedal vojno: "Nočemo Desusa in podobnih glodalcev"

Janez Janša Saša Despot
"Naslednje volitve ne bodo spopad med strankami levice in desnice, naslednje volitve bodo globalni politični spopad v Sloveniji med tistimi, ki imamo Slovenijo v srcu, med tistimi, ki si želimo, da bi bila Slovenija takšna, za kakršno smo glasovali na plebiscitu 1991, na drugi strani pa bo mafijska država, tisti, ki so državo ukradli," je na srečanju simpatizerjev stranke SDS dejal njen predsednik Janez Janša.

Janša je v svojem govoru izpostavil tri ključne stvari, ki v tem trenutku opredeljujejo dogajanje v Sloveniji. 

SDS je aktivno pristopila k zbiranju podpisov za referendum proti vladnemu zakonu o drugem tiru, ki po njihovem mnenju predstavlja poskus naslednje velike kraje iz žepov davkoplačevalcev.

"SDS ni proti temu, da se modernizira slovensko železniško omrežje, nismo proti temu, da se modernizira in zgradi nova proga na odseku Divača-Koper. Pravzaprav smo mi veliko naredili za to, da bi se projekt premaknil z mrtve točke. Ampak, kot smo to doživeli pri gradnji avtocest, pri gradnji TEŠ 6, so tovariši zadevo zapeljali na svoj način," je dejal in dodal, da pri projektih, ki so potrebni, stvari organizirajo tako, da to stane dvakrat ali trikrat več, kot je to normalno v razvitem svetu. 

Janez Janša | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Vsak podpis za referendum je po Janševem mnenju velik korak k temu, da se ne bo več kradlo, saj gre pri takšnih krajah pravzaprav za tisoče stanovanj, deset tisoče avtomobilov, 200 šol ali obnovo desetin kilometrov železniške proge po vsej Sloveniji. 

Poudaril je še, da na tehtnici ni zgolj ta konkretna kraja, ampak tudi vprašanje, ali se bo Slovenija končno zbudila in ne bo več dovolila, da se to ponavlja iz mandata v mandat, iz generacije v generacijo, mi pa bomo še naprej capljali za tistimi, ki bi jih morali že zdavnaj prehiteti. 

Spregovoril je tudi o nedavno odkriti aferi pranja denarja v NLB: "Največja državna banka je za Iran v času dvojnega embarga oprala milijardo dolarjev denarja. To je velikanska vsota. Podobnega primera ni bilo nikjer na svetu. Preko NLB je bilo opravljenih več kot 9000 ilegalnih transakcij po celem svetu, predvsem po zahodni Evropi, ker so NLB potrebovali kot banko iz naprednega sistema. Vse institucije, ki bi morale to preiskati in preprečiti, so to vedele, a namesto, da bi to preprečile in preiskale, so to ščitile." 

Izrecna prepoved poslovanja z Iranom je bila uvedena tudi zato, ker je bilo ugotovljeno, da se iz iranske državne banke financira nabava materiala za izdelavo iranske jedrske bombe, industrijsko vohunstvo in kar je najhuje, tudi teroristično omrežje. 

"Verjamem, da se bo na koncu ugotovilo tudi, da je marsikatera bomba, ki je eksplodirala v Evropi v zadnjih letih, plačana preko sredstev, ki so šla preko naše največje državne banke," je še povedal Janša. 

Janez Janša | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Tekmujemo v izrazito nepošteni volilni tekmi, je bil oster šef SDS: "Nekje smo, dejansko, soočeni z ukradeno državo. Pred nami je nek poseben čas, ki v svoji usodnosti malo spominja na čase osamosvajanja. Naslednje volitve ne bodo spopad med strankami levice in desnice, naslednje volitve bodo globalni politični spopad v Sloveniji med tistimi, ki imamo Slovenijo v srcu, med tistimi, ki si želimo, da bi bila Slovenija takšna, za kakršno smo glasovali na plebiscitu 1991, na drugi strani pa bo mafijska država, tisti, ki so državo ukradli, tisti, ki omogočajo, da se vse to dogaja," je bil kritičen Janez Janša. 

Prepričan je, da bodo ključ do zmage z mafijsko državo vsi tisti volivci, ki na zadnjih volitvah sploh niso volili, saj SDS potrebuje rezultat, kakršnega še ni dosegla. 

Zato je po njegovih besedah ključno, da SDS doseže rezultat, s katerim bo lahko sestavila močno vlado, "v kateri ne bo Desusa in podobnih glodalcev, ki uničujejo vsako koalicijo od znotraj, torej rezultat, ki bo osnova za koalicijo, ki bo prekinila s to prakso." 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 200
  • Kranjica 17:30 13.junij 2017.

    Nisem pravnik, a če je zadeva zastarala, bi sploh sodstvo obravnavalo morebitne tožbe?

  • Kranjica 17:26 13.junij 2017.

    Tudi, če je bil nastavljen, ga je bilo treba izvoliti. In so ga. Na nbaslednjih volitvah pa se bo zgodba verjetno ponovila.

  • cogocogo 14:12 13.junij 2017.

    malo pretiravas