Slovenija
21 ogledov

Janša raste, Janković pada

Borut Pahor Mankica Kranjec / semza.si
Anketa: Janševa SDS vodi z 31,5-odstotno podporo. Pahor prehitel Jankovića.

Med strankami je na vrhu SDS z 31,5-odstotno podporo, je pokazala anketa, ki jo je za časnik Finance izvedel Episcenter.

Janković strmoglavil

Rezultati ankete pa so pokazali velik padec podpore Pozitivni Sloveniji Zorana Jankovića. Na lestvici ga je s 17,7-odstotno podporo prehitela SD Boruta Pahorja. Jankovićeva stranka ima po tej anketi 14,4 odstotka podpore.

Sledita stranki SLS in NSi, katerima se je podpora povečala, na šestem in sedmem mestu sledita Lista Gregorja Viranta in DeSUS, katerima se je podpora v februarju znižala.

Slabo izhodišče vlade

Vlado Janeza Janše, ki je šele dobro začela z delom, podpira 50 odstotkov vprašanih, ne podpira je 47 odstotkov, preostali pa so neopredeljeni. 

Za primerjavo: Pahorjeva vlada je imela ob začetku mandata 57-odstotno podporo.

Komentarjev 8
  • Stolp 21:57 24.februar 2012.

    Ja Finance so še eden redkih časopisov, ki jim kolikortoliko zaupam, ker so lastniki tujci.

  • Stolp 21:57 24.februar 2012.

    Ah pa ja. Ljudje so butlji. Poglej kako Türku spetr ankete napovedujejo zmago letos na predsedniških volitvah pa vemo kakšna je bila njegova sporna vloga naletošnjih volitvah pa še prej, odlikovanje Ertla in podobni štosi.

  • skakač 16:57 24.februar 2012.

    Po moje bi za Jankoviča bilo dosti bolje če se nebi udeležil teh volitev.Imel bi velike šanse za še en županski mandat.Tako pa...mislim da je gotov.O njem se bo slišalo samo še to kako hodi na sodišča, pa ta afera, pa ona afera itn.