Slovenija
15361 ogledov

Janša spet s poleni pod noge Golobu, to je "ušpičil" tokrat

Janez Janša Epa Janez Janša.
Manever prvaka stranke SDS, s katerim bi odločanje o priznanju Palestine preložili za mesec dni.

SDS bo po neuradnih informacijah N1 vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o priznanju Palestine. S tem manevrom naj bi odločanje o priznanju preložili za 30 dni.

Po neuradnih informacijah N1 bo SDS danes popoldne vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o priznanju Palestine. To naj bi storila med popoldansko sejo odbora za zunanjo politiko, na kateri bodo razpravljali o predlogu sklepa vlade, da državni zbor prizna Palestino kot neodvisno in suvereno državo.

Možnost za vložitev predloga za posvetovalni referendum imajo sicer do jutrišnjega glasovanja na seji državnega zbora. Da bi SDS s predlogom uspela, sicer ne gre pričakovati, bi pa končno odločanje o priznanju Palestine odložila za 30 dni, poroča omenjeni portal. Gre tako za nov taktični manever SDS-a, a tega smo od največje opozocijske stranke, ki ji predseduje Janez Janša, že dodobra vajeni. 

Vlada je v četrtek sprejela sklep o priznanju Palestine kot neodvisne in suverene države. Golob je tedaj pojasnil, da gre za priznanje Palestine v mejah iz leta 1967 oziroma v mejah, o katerih bi se vpleteni strani dogovorili v bodočem mirovnem sporazumu. Zagotovil je še, da odločitev ni uperjena proti nikomur, niti Izraelu, ampak da je sporočilo miru. Prepričan je, da bodo tudi druge države sledile temu in da mora ves svet delovati v eni smeri, ki bo vodila v mir in rešitev dveh držav.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 120
  • Fronius 10:36 04.junij 2024.

    Ponosni nasledniki morilcev in zatiralcev slovenskega naroda bodo seveda podprli svojega diktatorskega voditelja - oligarha, pri priznanju agresorske drźave Palestine.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 22:11 03.junij 2024.

    Samo idioti lahko verjamejo,da bo po priznanju Slovenije zavladal mir !! Vsak,ki je vsaj malo pri pameti razume,da je to priznanje na škodo Slovenije in ne bo nič pomenilo!! Izrael se ne boji še najmanj pa Slovenije!!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:04 03.junij 2024.

    Čez dve leti pa se bodo spet vsi pri SDS v luft skakali in se čudili zakaj so volivci spet raje volili anti Janšo!