Slovenija
4232 ogledov

Janša v svojem slogu nad Tonina: “Sorry, zamočili ste. Bojim se, da nepovratno”

Janez Janša
1/2
Saša Despot Janez Janša
NSi se že dalj časa otepa ocen, da deluje v senci največje stranke na desnici SDS in ne doseže preboja.

A Tonin je na včerajšnjem kongresu stranke spomnil, da je NSi v preteklosti že presenetila, v vladi dokazala, da znajo premikati najzahtevnejše projekte, "desni sopotniki" pa so jih bili večkrat pripravljeni vreči tudi pod vlak, da so sami dosegli boljši rezultat.

Novi stari predsednik NSi je prepričan, da bo po naslednjih parlamentarnih volitvah sledilo oblikovanje desnosredinske vlade, vse projekte na desni sredini pa vabi, da energijo skupaj usmerijo v povezavo razdrobljenih sil.

Predsednik SDS Janez Janša se je danes na omrežju X odzval na Toninove besede. Po njegovih ocenah so Toninove napovedi o sestavljanju takšne vlade račun brez krčmarja. Anže Logar, ki je še z dvema somišljenikoma iz SDS izstopil, je napovedal, da bo do konca letošnjega leta ustanovil novo stranko, Janša pa je Tonina v zapisu zbodel, da Logar sodelovanja z NSi sploh ne vidi.

“Kot pravi Anže Logar, bi delal koalicijo z levico, če bi zmagal. Kar seveda ne bo, ker so mu namenili vlogo Viranta in ne Jankovića. A tudi ob zmagi stranke SDS Logar sodelovanje v koaliciji pogojuje s povabilom levim strankam in ne Nove Slovenije,” je v svojem zapisu ocenil Janša.

Šef SDS se tu ni ustavil in na račun NSi zapisal še nekaj pikrih: “Kje v tej njegovi formuli vidite NSi? Ali, da bo SDS delala koalicijo s stranko Pogorelcev in Ljudmil? Pregnali ste Andreja Bajuka in sedaj še drugega ustanovitelja stranke Lojzeta Peterleta. Jokate nad Golobom, dve leti pa ste mu držali štango in omogočili, da še vedno dela škodo ljudem in državi. Sorry, zamočili ste. Bojim se, da nepovratno.”

Komentarjev 17
  • kapljač 21:08 20.oktober 2024.

    Janša sodi samo še v Argentino na pašnike med goveda.

  • popokatopetl 20:24 20.oktober 2024.

    Tonin je že čisto pozabil, da bi imel svoj čas Šarec rajši NSi v svoji vladi kot Levico, pa niso marali it.

  • Plavi-mil 19:37 20.oktober 2024.

    Sem volivec SDS-a, ampak mislim, da bi se JJ moral včasih v jezik ugrizniti, če bomo hoteli imeti desno vlado.