Slovenija
5 ogledov

Janševi zahtevajo izredno sejo

slovenija 28.02.13. hilda tovsak, vegrad, preiskava, velenje, policija, foto: gr Gregor Katič
SDS zahteva izredno sejo DZ. Oceni naj se odgovornost in delo prvega tožilca in prvega sodnika v državi.

Poslanska skupina SDS je vložila zahtevo za sklic izredne seje državnega zbora (DZ) glede stanja v pravosodju. Med drugim DZ predlagajo, da predlaga državnotožilskemu svetu, da začne s postopki ugotavljanja odgovornosti generalnega državnega tožilca Harija Furlana, sodnemu svetu pa, da se opredeli do dela predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleša.

Zloraba neodvisnosti

Poslanci SDS ob tem opozarjajo, da je vprašanje neodvisnosti sodstva in sodnikov v Sloveniji zelo pogosto zlorabljeno vprašanje in da "sodniki in tožilci pod krinko neodvisnosti sodstva pogosto branijo v preteklosti pridobljene lastne privilegije, skrivajo svoje slabo delo ali celo nedelo, skrivajo svoje napake pri sprejemanju odločitev in podobno, kar nima prav nič z njihovo neodvisnostjo".

Na škodo gospodarstva

Stanje v sodstvu je po njihovi oceni zaskrbljujoče, saj ne deluje ne dovolj učinkovito ne dovolj transparentno. S predolgim čakanjem na odločitve sodišč pa v kriznih razmerah največ izgublja zlasti gospodarstvo.

Ob najaktualnejšem primeru izginotja oz. pobega Hilde Tovšak omenjajo tudi primer Balkanski bojevnik, afero Prijatelji v stečaju ter primer tožilke Aleksandre Štiblar.

Komentarjev 10
  • leonardo 07:12 27.maj 2013.

    Kot opozicija je pa Janša res enkraten. Ko je sedel na prvem stolčku pa ni nič vedel kaj ga serje njegova Brezigarjeva. Cccccc.

  • vladek 07:08 27.maj 2013.

    Jadni naši otroci,vnuki in ostali pod to vlado PS=Pokradimo Slovenijo

  • francek 06:49 27.maj 2013.

    Pravilno SDS le tako naprej, nesposobno sodstvo je sramota za Slovenijo.