Slovenija
22 ogledov

"Je to za vas moralno?"

Milko Škoberne Anže Petkovšek
Korupcija. Suspendirani sodnik v sodni dvorani glasen in žaljiv.

Jutri bo ljubljanska sodnica, ki zaradi domnevne podkupljivosti sodi kolegu, celjskemu sodniku Milku Škobernetu, predvidoma zaslišala Esada Cehajića, ki je Škoberneta leta 2010 prijavil policiji.

Ostro nad pričo in kolegico

Včeraj je sodnica zaslišala kriminalista, ki je Čehajića sprejel in ga zaslišal o tem, kako naj bi Škoberne od njega zahteval denar v zameno za umik mednarodne tiralice, s katero je Čehajića iskalo celjsko sodišče. Čehajić je pozneje policiji kot tajni sodelavec pomagal zbirati dokaze proti Škobernetu.

Sodelavec policije v postopku

“Ali se vam zdi etično oziroma moralno to, da je nekdo, kot je Čehajić, tajni policijski sodelavec, čeprav je tudi sam v kazenskih postopkih zaradi drugih kaznivih dejanj? Je to za vas moralno?” se je Škoberne s precej povzdignjenim glasom tudi sam lotil zasliševanja priče. “Verjamem, da se vrhunsko sprenevedate,” je Škoberne besedno obračunal tudi s sodnico, potem ko ga je ta prekinila. “Pričo sprašujte korektno, sicer vprašanj ne bom dovolila,” pa je bila odločna sodnica. Denarne kazni za neprimerno vedenje obtožencu ne sme izreči, ampak ga lahko le opozori. Če opozorila ne upošteva, pa ga lahko da odstraniti iz dvorane.

Komentarjev 4
  • feferon 14:04 06.marec 2013.

    in na Madžarskem, zato pa jih naši vabijo, da se še kaj od njih naučijo...

  • privat 09:04 06.marec 2013.

    lepo da se je začelo ,vendar ne verjamem v pošteno presojo..sodnik ima veze,pozna sodnike,pozna zakone,pozna človekove gibe...verjetno ga bojo pogojno obsodili..hišni pripor dva meseca v vili pri brdu?'

  • franke 08:12 06.marec 2013.

    TO SE DOGAJA LAHKO SAMO V SLOVENIJI IN AZAJBERDŽANU.