Slovenija
24 ogledov

Jelen tik pred rušenjem

Nekdanji hotel Jelen bo postal stanovanjsko-poslovni objekt Dvorec Jelen. Glede Žurnal24 main
Nekdanji hotel. Podiranje še ta teden. Možne krajše popolne zapore ceste.

Nekdanji hotel Jelen naj bi začeli rušiti ta teden. Od položitve temeljnega kamna na začetku oktobra je na prizorišču na videz vladalo zatišje, zato so se pojavile govorice o zapletih in zamudi.

Leta 2012 bo dvorec
Objekt. Dvorec Jelen, kot so poimenovali bodoči objekt na mestu nekdanjega hotela, naj bi bil zgrajen leta 2012. Predvidenih je 67 nadstandardnih stanovanj, 1.500 kvadratnih metrov poslovnih površin in podzemna garaža z 220 parkirnimi prostori.

Investitor, podjetje Elektroservisi, zatrjuje, da gre vse po načrtih. "Zamude ni. Prva rušitvena dela naj bi se začela proti koncu tega tedna," je napovedal vodja projekta Branko Ribič. "Izvesti je treba posnetek vseh stavb v vplivnem območju," je dodal in zatrdil, da od začetka oktobra, ko je bil položen temeljni kamen, niso stali križem rok. "Treba je bilo uskladiti potek arheoloških izkopavanj, pripraviti varnostni načrt in uskladiti vrstni red posegov," je naštel.

Z gradbišča naj bi odpeljali več kot štiri tisoč kubičnih metrov materiala. Natančnih podatkov nimajo, o finančni vrednosti operacije pa Ribič ni želel govoriti. Prav tako še vedno ne želijo govoriti o vrednosti celotne investicije.

Možne kratke zapore
Začetek del sovpada z obnovo Jelenovega klanca, kar lahko še oteži promet po Ljubljanski cesti. Z izvajalci obnove klanca se usklajujejo, je še povedal Ribič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.